ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Επιχειρήσεις διάσωσης τουριστών σε Χανιά και Ηράκλειο

Κρήτη: Επιχειρήσεις διάσωσης τουριστών σε Χανιά και Ηράκλειο
Τρία περιστατικά απεγκλωβισμού στην Κρήτη μέσα σε μία ημέρα

Τρεις διασώσεις μέσα σε μια ημέρα στην Κρήτη σε Χανιά και Ηράκλειο. Επί ποδός η πυροσβεστική με τα συνεχόμενα περιστατικά. Σε εξέλιξη επιχείρηση στη Σούγια Χανίων

Τρία περιστατικά διάσωσης πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα Χανιά και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται μέχρι τώρα από τις τοπικές πυροσβεστικές αρχές, οι προσπάθειες εντοπισμού ενός 73χρονου Γερμανού στη Σούγια Χανίων. Ο ηλικιωμένος ειδοποίησε ότι δεν αισθανόταν καλά και είχε αδυναμία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει την διαδρομή του. Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα και δώδεκα διασώστες.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη νωρίς το απόγευμα με δύο Άγγλους στον Γιούχτα Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr οι δύο τουρίστες έχασαν τον έλεγχο της γουρούνας που οδηγούσαν με αποτέλεσμα η μία κοπέλα να χτυπήσει τον καρπό της. Η διάσωση έγινε από δυνάμεις της 3ης ΕΜΑΚ με δύο οχήματα και πέντε άτομα.

Το δεύτερο περιστατικό πραγματοποιήθηκε στις Βρύσες Χανίων με τρεις Βέλγους τουρίστες, οι οποίοι χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από δύο οχήματα της πυροσβεστικής και πέντε διασώστες. Η μία γυναίκα είναι τραυματισμένη στον ώμο ενώ για τη δεύτερη δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.