ΕΛΛΑΔΑ

Μπόρις Τζόνσον: Επίτιμος δημότης Πηλίου ο πατέρας του - Η αναφορά στην επιστροφή των Γλυπτών

Μπόρις Τζόνσον: Επίτιμος δημότης Πηλίου ο πατέρας του - Η αναφορά στην επιστροφή των Γλυπτών
Επίτιμος δημότης Πηλίου ο Στάνλεϊ Τζόνσον
thenewspaper.gr

Ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ κηρύχθηκε επίτιμος δημότης στο Χόρτο Πηλίου. Μίλησε για την Ελλάδα και τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Επίτιμος δημότης Πηλίου ανακηύχθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου ο Στάνλεϊ Τζόνσον, ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου δημαρχείου Αργαλαστής.

Ο 81χρονος Στάνλεϊ, πρώην Ευρωβουλευτής των Συντηρητικών, διπλωμάτης και συγγραφέας, είναι ιδιοκτήτης της βίλας «Irene» στο Χόρτο Πηλίου. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο γιός του Μπόρις έχει επισκεφθεί το χωριό.

Ο κ. Τζόνσον προχώρησε σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους μιλώντας μάλιστα στα ελληνικά.

«Έρχομαι σε αυτό το μέρος της Ελλάδας για πάνω από 20 χρόνια. Μπορώ να πω ειλικρινά ότι είναι πραγματικά το αγαπημένο μου μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο: ο ήλιος, η θάλασσα, η αρχιτεκτονική, η ιστορία, η άγρια ζωή και πάνω από όλα, φυσικά, οι άνθρωποι. Η Ελλάδα είναι η χώρα που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης. Πολιτικά μπορεί να βγήκε η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η Βρετανία θα παραμείνει πάντα μέρος αυτής της μεγάλης ηπείρου. Ως μαθητής σπούδασα την αρχαία Ελλάδα και φυσικά έμαθα τότε για το Πήλιο ως το μέρος που δίδασκαν τον μεγάλο Αχιλλέα οι Κένταυροι. Όποτε πηγαίνω στο Βόλο σκέφτομαι τον Ιάσονα και τους Αργοναύτες. Τώρα έχω την ευκαιρία να ζήσω εδώ και να έχω ένα σπίτι εδώ».

Επίσης προχώρησε σε δηλώσεις για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα δηλώνοντας: «Νομίζω ότι ήδη οι διοικήσεις των δύο Μουσείων συζητούν μεταξύ τους. Θα περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων».

Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν θα επισκεφθεί τη χώρα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας με τον ίδιο να απαντάει με επιφύλαξη θετικά: «Ναι, υπάρχει η πιθανότητα. Στην Ελλάδα μπορεί, ποιος ξέρει;».