ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: 5 σοροί δεν έχουν ταυτοποιηθεί τέσσερις μήνες μετά τη ναυτική τραγωδία

Euroferry Olympia: 5 σοροί δεν έχουν ταυτοποιηθεί
Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη ναυτική τραγωδία
Intime News

Τέσσερις μήνες μετά τη ναυτική τραγωδία στο «Euroferry Olympia», το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες τον Φεβρουάριο και πέντε σοροί δεν έχουν ταυτοποιηθεί με τις οικογένειες τους να μην μπορούν να τους κηδέψουν.

Πέντε οικογένειες από την Βουλγαρία δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αποχαιρετίσουν τους ανθρώπους τους οι οποίοι κάηκαν ζωντανοί μέσα στο «Euroferry Olympia», ενώ έπλεε βορειοανατολικά της Ερείκουσας.

Συγγενής ενός από τους οδηγούς που η σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί ανέφερε στον ΑΝΤ1 «Μας προκαλεί θλίψη που ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να κηδέψουμε τον άνθρωπο μας. Έφυγε από τη ζωή μέσα από τραγικές συνθήκες και ακόμα δεν έχουμε αποτελέσματα από την ταυτοποίηση του».

Οι σοροί παραμένουν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών και αναζητείται λύση προκειμένου να δοθεί τέλος στην αγωνία των οικογενειών των θυμάτων.

Ο δικηγόρος κ. Πετρίδης δήλωσε «είναι αναγκαίο να παρέμβει η πολιτεία με τα μέσα που διαθέτει για να προχωρήσει στην ταυτοποίηση. Οι συγγενείς είναι πάρα πολύ στεναχωρημένοι έχουν ψυχική οδύνη η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν επιστρέψει οι σοροί των οδηγών για να ταφούν».

Οι σοροί απανθρακώθηκαν σε τέτοιο βαθμό, που η ταυτοποίησή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Σημειώνεται ότι έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη ναυτική τραγωδία με το «Euroferry Olympia», μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες.