ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Ολονύκτια μάχη της Πυροσβεστικής με την πυρκαγιά στην Ηλεία

Φωτιά τώρα: Ολονύκτια μάχη της Πυροσβεστικής με την πυρκαγιά στην Ηλεία
Intime News

Φωτιά τώρα: Δύσκολη νύχτα σε Ηλεία όπου συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής

Η πυρκαγιά στην Ηλεία πέρασε έξω, αλλά πολύ κοντά στη Βάλμη που εκκενώθηκε νωρίτερα με 112 (οι πυροσβέστες ανέκοψαν το μέτωπο έξω από το χωριό) και κατευθύνθηκε προς δυο κοινότητες του Δήμου Ίλιδας: Κότρωνα και Καραγιαννεικα που είναι νοτιοδυτικά της Βάλμης (οικισμοί των 5 έως 6 κατοικιών). Δεν κινδυνεύουν, εντούτοις. Παρ’ολα αυτά δόθηκε προληπτική απομάκρυνση.

Η προσπάθεια (και με διάνοιξη αγροτικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών) εστιάζεται πριν από τον Κοτρωνα, με πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα έργου για να ανακόψουν την κίνηση της πυρκαγιάς προς νοτιοδυτικά.

Στο ανατολικό μέτωπο της πυρκαγιάς στην Ηλεία οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής

Στην πυρκαγιά της Ηλείας η εικόνα στα δυτικά (Κοτρωνα) είναι βελτιωμένη, δουλεύεται και πάει καλά. Η προσπάθεια τώρα στρέφεται προς το ανατολικό μέτωπο, όπου αυτή την ώρα η Πυροσβεστική έχει έχει αναπτύξει δυνάμεις. Την έχουν κυκλώσει. Τη μαζεύουν ανατολικά και συγκεντρώνουν δυνάμεις νότια.

Νωρίτερα λειτούργησε η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων της Βάλμης (όπου οι πυροσβέστες έκοψαν το μέτωπο έξω από το χωριό), και των κοινοτήτων Κότρωνα και Καραγιαννέικων (οικισμών με 5 έως 6 κατοικιών).