ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με τον θάνατο της 14χρονης στον Βόλο: Καλούνται για κατάθεση οι παππούδες της Ελένης

Θάνατος 14χρονης στο Βόλο: Καλούνται για κατάθεση οι παππούδες της Ελένης
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ζητείται ιατροδικαστική έκθεση και πραγματογνωμοσύνη ηλεκτρολόγου μηχανικού

Βόλος: Οι δύο μάρτυρες καλούνται να διευκρινίσουν αν η 14χρονη είχε βγει εκείνο το βράδυ, τι ώρα επέστρεψε και αν είχαν ένδειξη ότι κατανάλωσε αλκοόλ ή άλλες ουσίες

Εντολή να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχτεί με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό της 14χρονης στον οικισμό Ρομά Αλιβερίου στις 4 Ιανουαρίου 2022, έδωσε η αρμόδια εισαγγελέας στην Αστυνομία, μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τον θάνατό της, ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο στις 29 Ιουνίου.

Στην ουσία πρόκειται για διερεύνηση εκ νέου και σε βάθος της υπόθεσης, με σκοπό να πέσει φως, τόσο στις συνθήκες τραυματισμού της, όσο και στα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο της ανήλικης που βύθισε στο πένθος τον οικισμό Αλιβερίου και όχι μόνο.
Αν η υπόθεση δεν αρχειοθετηθεί και διαπιστωθεί ότι υπήρχαν ευθύνες υπάρχει πιθανότητα να ασκηθεί δίωξη για θανατηφόρα έκθεση (αν αποδειχτεί ότι υπήρχε δόλος) ή ανθρωποκτονία από αμέλεια, που είναι και το πιθανότερο σενάριο.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ζητείται ιατροδικαστική έκθεση και πραγματογνωμοσύνη ηλεκτρολόγου μηχανικού, ώστε να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης και να απαντηθούν όλα τα ερωτηματικά που υπάρχουν σε σχέση με τον πρόωρο χαμό του κοριτσιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews, ζητείται από την Αστυνομία να λάβει καταθέσεις από την γιαγιά και τον παππού του κοριτσιού, που θα εξεταστούν ως μάρτυρες, καθώς ήταν τα δύο άτομα που βρισκόταν στο σπίτι όταν έγινε το ατύχημα, καθώς η μητέρα της απουσίαζε με τον σύντροφό της και το άλλο της παιδί σε άλλο οικισμό Ρομά της Θεσσαλίας.

Οι δύο μάρτυρες καλούνται να διευκρινίσουν αν η 14χρονη είχε βγει εκείνο το βράδυ, τι ώρα επέστρεψε και αν είχαν ένδειξη ότι κατανάλωσε αλκοόλ ή άλλες ουσίες. Επίσης θα κληθούν να διευκρινίσουν ξανά, εάν όταν πήγαν να τη σηκώσουν τους χτύπησε το ρεύμα, όπως είχαν δηλώσει στο Νοσοκομείο.