ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Επιμένει η Πισπιρίγκου για την αθωότητά της - Τι αναφέρει στο υπόμνημά της

Πάτρα: Επιμένει η Πισπιρίγκου για την αθωότητά της - Τι αναφέρει στο υπόμνημά της

Πάτρα: Μέσα σε 17 σελίδες, όσες ήταν το υπόμνημά της, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρθηκε στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας τονίζοντας για ακόμη μια φορά πως είναι αθώα.

Κατατέθηκε από το δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου το υπόμνημά της σχετικά με τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, με την 33χρονη να επιμένει στην αθωότητά της σχετικά με τους θανάτους των δυο παιδιών της.

Σημειώνεται ότι η 33χρονη είχε κληθεί να καταθέσει ανωμοτί, δηλαδή χωρίς όρκο, καθώς θεωρείται βασική ύποπτη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας ενώ είναι ήδη προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στις έγγραφες εξηγήσεις της αρνείται τα πάντα και αμφισβητεί τα πορίσματα των ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλόγρια. Αναφορικά με τον θάνατο της Ίριδας, η Πισπιρίγκου υποστηρίζει πως το έκζεμα στο πρόσωπο το είχε από πριν και γι’ αυτό ελάμβανε αγωγή. Σχετικά με τη στάση στην οποία βρέθηκε νεκρό το έξι μηνών βρέφος -δηλαδή παράλληλα με το κρεβάτι– ισχυρίστηκε ότι αυτό συνέβη επειδή η Ίριδα είχε αρχίσει να μπουσουλάει και άλλαζε θέσεις μέσα στην κούνια της.

Όπως είχε αναφέρει τις προηγούμενες μέρες ο συνήγορός της, Όθωνας Παπαδόπουλος, το γραπτό υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν πλήρες, πολυσέλιδο και καλά τεκμηριωμένο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η προφυλακισμένη να χρειαστεί να κληθεί από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για να δώσει περαιτέρω, προφορικές εξηγήσεις στους αστυνομικούς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Όθωνας Παπαδόπουλος, είπε για την προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό μητέρα:

«Αρνείται κατηγορηματικά την τέλεση οποιασδήποτε πράξης που θα μπορούσε να στραφεί ενάντια στα ίδια της τα παιδιά. Δηλώνει ότι ούτε καν θα περνούσε ποτέ ως ιδέα από το μυαλό της να κάνει κάτι κακό στα σπλάχνα της όπως λέει η ίδια».

Μάνος Δασκαλάκης: Κατέθεσε μήνυση κατά του γιατρού της Τζωρτζίνας

Παράλληλα, ο Μάνος Δασκαλάκης βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Σύμφωνα με τον Alpha, υπέβαλε μηνύσεις κατά προσώπων τηλεοπτικών ή διαδικτυακών εκπομπών σε βάρος τους για αδικήματα δημόσιας εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των δικηγόρων του, τα πρόσωπα αυτά θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης και ανάλογη αντιμετώπιση θα έχουν και άλλοι που ήδη έχουν προβεί σε ανάλογες δηλώσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μήνυση στρέφεται κατά του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου στο Ρίο, Ανδρέα Ηλιάδη και κατά άλλων δύο προσώπων που δεν έχουν γίνει προς ώρας γνωστά.