ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Μυτιλήνης στο Newsbomb.gr: Κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις στα Βατερά - Μέτωπο προς Πλωμάρι

Δήμαρχος Μυτιλήνης στο Newsbomb.gr: Κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις στα Βατερά - Μέτωπο προς Πλωμάρι
Σπίτια και επιχειρήσεις παραδόθηκαν στις φλόγες στα Βατερά της Μυτιλήνης
FACEBOOK / ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΒΕΡΡΟΣ

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής και ισχυρές ριπές ανέμων - «Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση», αναφέρει ο δήμαρχος

Το πρωί του Σαββάτου σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά στη Μυτιλήνη η οποία αρχικά έκαιγε σε δασική έκταση, ενώ λίγο αργότερα δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού των Βατερών από τον Δήμαρχο Δυτικής Μυτιλήνης Ταξιάρχη Βέρρο μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο δήμαρχος Δυτικής Μυτιλήνης, Ταξιάρχης Βέρρος, μιλώντας στο Newsbomb.gr, εξέφρασε της ανησυχία του δηλώνοντας ότι ήδη έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ σε κάποια σημεία η φωτιά έφτασε στην παραλία.

Σύμφωνα με τον ίδιο η κατάσταση είναι δύσκολη και οι επόμενες ώρες κρίσιμες.

Παράλληλα ανέφερε στο Newsbomb.gr ότι επιχειρούν εναέρια μέσα τα οποία φτάνουν σε αριθμό τα πέντε.

untitled_6.jpg

«Ανεξέλεγκτη η φωτιά»

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Ευστράτιος Κύτελης ανέφερε στο Newsbomb.gr πως η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη καθώς καίει σε δύο μέτωπα.

«Στα Βατερά έχουν καεί σπίτια, επιχειρήσεις αλλά και ένα ξενοδοχείο», είπε ο δήμαρχος ο οποίος βρίσκεται στο άλλο μέτωπο της φωτιάς, στην περιοχή Σταυρός, μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να εμποδίσουν την πύρινη λαίλαπα να περάσει στον οικισμό του Πλωμαρίου.

Μήνυμα από το 112

Νωρίτερα, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής των Βατερών να εκκενώσουν με κατεύθυνση προς Πολιχνίτο, την ώρα που οι δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς διαρκώς ενισχύονται.

Μερικά μέτρα από τη θάλασσα έφτασε η φωτιά

Η φωτιά έχει φτάσει μερικές δεκάδες μέτρα από τη θάλασσα, όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ αλλά και τοπικά δίκτυα, με την πυροσβεστική και τις δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο να πηγαίνουν πόρτα-πόρτα για να βεβαιωθούν πως έχουν απομακρυνθεί όλοι οι κάτοικοι.

Ενδεικτικό είναι το βίντεο της ιστοσελίδας LesvosPost, στο οποίο αποτυπώνεται η εικόνα από το παραλιακό μέτωπο των Βατερών, εκεί όπου ήδη έφτασε η πυρκαγιά.

Ένα ακόμα βίντεο, από την ιστοσελίδα Kalloninews, με τη φωτιά να έχει μπει πλέον για τα καλά στα Βατερά και να προκαλεί καταστροφές.

Η ενημέρωση της πυροσβεστικής

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα.

Παράλληλα, επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις αποτελούμενες από επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ παρέχεται συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σχετικές ειδήσεις