ΕΛΛΑΔΑ

Πηγές ΝΔ: «Απίθανη μονταζιέρα για τα περί παρακολούθησης Κουκάκη από ξένες μυστικές υπηρεσίες»

Γραφεία ΝΔ
Γραφεία ΝΔ
Intimenews

Πηγές ΝΔ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Αδιανόητες οι διαρροές - Απίθανη μονταζιέρα από μια μυστική συζήτηση

«Απίθανη μονταζιέρα για τα περί παρακολούθησης Κουκάκη από ξένες μυστικές υπηρεσίες», ανέφεραν πηγές της ΝΔ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έκαναν λόγο

«Είναι αδιανόητο να γίνονται διαρροές σε μία συζήτηση η οποία χαρακτηρίζεται από ισόβια μυστικότητα. Ως προς το περιεχόμενο, ο διοικητής της ΕΥΠ σε άσχετο σημείο, μη συνδεόμενο με το θέμα Κουκάκη, είπε ότι αξιολογούνται και πληροφορίες που έρχονται από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Δηλαδή το αυτονόητο. Καμία απολύτως σύνδεση με την συγκεκριμένη υπόθεση. Πρόκειται για απιθανή μονταζιέρα επειδή ακριβώς ήταν μυστική συζήτηση», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, στην παραδοχή ότι η ΕΥΠ πράγματι παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, φέρεται να προχώρησε κατά τη διάρκεια της εξέτασης του από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο διοικητής της Υπηρεσίας, Παναγιώτης Κοντολέων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποστηρίζει ότι προχώρησε σε αυτή την πράξη κατόπιν αιτήματος ξένων μυστικών υπηρεσιών, χωρίς, ωστόσο, να ξεκαθαρίζει ποιες υπηρεσίες και από ποια χώρα ζήτησαν την συγκεκριμένη παρακολούθηση.

Πάντως, όταν είχε γίνει γνωστό πως ο δημοσιογράφος παρακολουθείται, το έγγραφο που έλαβε από την εισαγγελία, αναγράφονταν πως η πράξη αυτή έγινε για λόγους «εθνικού συμφέροντος» και σε καμία περίπτωση δεν αναφέρονταν σε αίτημα ξένων μυστικών υπηρεσιών.