ΕΛΛΑΔΑ

Νοθευμένα καύσιμα: «Επιδημία» βλαβών στα αυτοκίνητα - Ξεπερνά τα 500 ευρώ η ζημιά

Νοθευμένα καύσιμα: «Επιδημία» βλαβών στα αυτοκίνητα - Ξεπερνά τα 500 ευρώ η ζημιά
Νοθευμένα καύσιμα: Τι λένε οι μηχανικοί
Intime News

«Με τα νοθευμένα καύσιμα γίνεται ένας πανικός. Πάρα πολλοί πελάτες, μου έχουν παραπονεθεί και έχουν έρθει εδώ από νοθευμένη βενζίνη», είπε ο μηχανικός αυτοκινήτου, Σπύρος Λογαράς

Θύματα νοθευμένου καυσίμου στα οχήματά τους πέφτουν ολοένα και περισσότεροι πολίτες το τελευταίο διάστημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρότατες ζημιές τον κινητήρα του αυτοκινήτου τους. Τα συνεργεία γεμίζουν από χαλασμένα αυτοκίνητα και το κόστος των βλαβών ανέρχεται σε εκατοντάδες ευρώ, αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

«Με τα νοθευμένα καύσιμα γίνεται ένας πανικός. Πάρα πολλοί πελάτες, μου έχουν παραπονεθεί και έχουν έρθει εδώ από νοθευμένη βενζίνη», είπε ο μηχανικός αυτοκινήτου, Σπύρος Λογαράς.

Ξεπερνά τα 500 ευρώ το κόστος επισκευής

Ένας οδηγός αυτοκινήτου περιέγραψε τη δική του εμπειρία: «Βάζουμε μπρος, φεύγει το αμάξι, μετά από 3 χιλιόμετρα έγινε λίγο … κομπρεσέρ».

Ο μηχανικός αυτοκινήτων Άρης Γεωργάλης εξήγησε χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι την πρώτη φορά που θα μπει νοθευμένη βενζίνη στο αυτοκίνητο, μπορεί να παρουσιαστούν συμπτώματα που θα εξασθενήσουν όσο το αυτοκίνητο κινείται. Τη δεύτερη φορά ωστόσο, μπορεί και να χαλάσει τελείως.

Το σύνηθες κόστος για μια ζημιά που προκαλείται στο αυτοκίνητο από νοθευμένο καύσιμο, μπορεί να ξεπερνά και τα 500 ευρώ, υπογραμμίζει ο μηχανικός αυτοκινήτων Σπύρος Λογαράς.

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ: