ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ραγίζει καρδιές η μικρή Δέσποινα - Η μαμά θα με πάει για μπάνιο όταν βρει λεφτά για εισιτήρια

Πάτρα: Ραγίζει καρδιές η μικρή Δέσποινα - Η μαμά θα με πάει για μπάνιο όταν βρει λεφτά για εισιτήρια
Πάτρα: Η ιστορία της μικρής Δέσποινας αποκαλύφθηκε την Τετάρτη (17/08)
Facebook

Πάτρα: Η ιστορία της μικρής Δέσποινας αποκαλύφθηκε την Τετάρτη (17/08)

Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία με πρωταγωνίστρια τη μικρή Δέσποινα από την Πάτρα στην οποία αποτυπώνεται η δυσκολία που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας με θέματα τόσο άπλα όπως η πληρωμή ενός εισιτηρίου στο αστικό ΚΤΕΛ για να πάνε για μπάνιο στη θάλασσα.

Την ιστορία της Δέσποινας αποκάλυψαν οι εθελοντές της οργάνωσης Φωτεινό Αστέρι στην Πάτρα με ανάρτησή τους στο Facebook.

Πάτρα: Η ιστορία της μικρής Δέσποινας

17 Αυγούστου 2022 υποδεχτήκαμε την μικρή Δέσποινα μαζί με την μητέρα της στα γραφεία μας. Στο πρόσωπό της έμφανώς χαραγμένη η απογοήτευση και λίγα νεύρα . Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

-Γιατί τόση απογοήτευση Δεσποινα;
-Έχω πει στην μαμά μου από την αρχή του καλοκαιριού να με πάει για μπάνιο στην θάλασσα που τόσο θέλω αλλά ακόμα δεν πήγαμε. Όλο μου λέει πως όταν βρει τα λεφτά για εισιτήρια

Δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά εδώ στο Φωτεινό Αστέρι την κατάσταση που επικρατεί και έχουμε ακούσει πολλές δυσκολίες αλλά κάτι τέτοιο μας άφησε άφωνους. Στα γραφεία μας βρισκόταν ακόμα ένας εθελοντής εκεί πού άκουσε όλη την συνομιλία από την αρχή

-Μην στενοχωριέσαι καθόλου Δέσποινα, της απαντήσαμε. Θα φροντίσουμε να πας για μπάνιο με την μαμά και την αδερφή σου άμεσα και να το ευχαριστηθείς

Η αντίδραση του εθελοντή μας ήταν άμεση. Το μεσημέρι φωνάξαμε πάλι την μικρή μας Δέσποινα να έρθει να παραλάβει το δώρο της μιας και η γιορτή της ήταν πριν 2 ημέρες. Τις δώσαμε εισιτήρια να πάει για μπάνιο και της δώσαμε επίσης για να πιει μια πορτοκαλάδα ή να φάει ένα νόστιμο καλαμπόκι.

Μετά από αυτό το περιστατικό, που ειλικρινά θα μας μείνει χαραγμένο στην καρδιά μας, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο γιατί μπορεί για κάποιους από εμάς κάποια πράγματα όπως ένα μπάνιο να είναι αυτονόητο σε άλλους ανθρώπους και ειδικότερα για τα παιδιά γίνεται δώρο πολύτιμης αξίας.