ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Αναισθησιολόγος αρνήθηκε να ναρκώσει έγκυο - «Δεν νιώθω έτοιμη ψυχολογικά»

Μεσολόγγι: Αναισθησιολόγος αρνήθηκε να ναρκώσει έγκυο - «Δεν νιώθω έτοιμη ψυχολογικά»
Τι καταγγέλλει ο σύζυγός της
Pixabay

Μεσολόγγι: Ακόμη δεν ξέρει πότε θα κάνει καισαρική λέει ο σύζυγός της και περιγράφει την περιπέτειά τους

Ετοιμόγεννη έκανε εισαγωγή για τον προγραμματισμένο της τοκετό το πρωί της περασμένης Δευτέρας στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου, όταν συνέβη κάτι αδιανόητο.

Παρά το γεγονός ότι εισήχθη, με ραντεβού, για να γεννήσει με καισαρική, το νοσοκομείο δήλωσε πως δεν αναλαμβάνει τέτοιου είδους περιστατικά, λόγω του ότι είναι 110 κιλά.

«Θα περιμένετε μέχρι τη Δευτέρα, στις 29 του μηνός» είπαν στο ζευγάρι από το νοσοκομείο. Τελικά όμως, με ένα τηλεφώνημα, τους ανακοίνωσαν πως ούτε στις 29 του μήνα μπορεί να γεννήσει εκεί η γυναίκα.

«Θα πάρουμε παραπεμπτικό για άλλο νοσοκομείο τον 10ο μήνα, θα πάμε σε άλλο νοσοκομείο» επισημαίνει ο σύζυγος περιγράφοντας τον Γολγοθά.

Το χρονικό της υπόθεσης

«Γιατί είσαι εδώ; Δεν έπρεπε να είσαι εδώ. Είσαι σοβαρό περιστατικό και εγώ δεν νιώθω ψυχολογικά έτοιμη να σε αναλάβω» δήλωσε, σύμφωνα με τον σύζυγο, η αναισθησιολόγος στη γυναίκα.

«Μπήκαμε εμείς τη Δευτέρα το πρωί με προγραμματισμένη εισαγωγή για να γεννήσει η γυναίκα μου με καισαρική. Πήγε μέσα, από τις πέντε το απόγευμα και μετά δεν έπρεπε να πιει νερό, να φάει κλπ. Έμεινε μέσα το βράδυ μόνη της. Την επόμενη μέρα το πρωί που πήγα εγώ στο Μεσολόγγι μου στέλνει μήνυμα και μου λέει: "Έχουν γίνει διάφορα. Έχουν γίνει πολλά". Δεν έδωσα βάση ρε παιδί μου» ανέφερε ο σύζυγός της στο Live News.

Η αγωνία του συζύγου δεν έχει τελειώσει. Τέσσερις ημέρες μετά και ακόμα περιμένει να βρεθεί λύση πριν από τη γέννα του παιδιού του.

«Είχαν κάνει τις εξετάσεις για το μωρό. Ήταν με το φόρεμά της, έτοιμη να φορέσει τη ρόμπα να μπει στο χειρουργείο και μπαίνει μέσα η αναισθησιολόγος, την κοιτάζει και της λέει: “Γιατί είσαι εδώ; Δεν έπρεπε να είσαι εδώ, είσαι στη μικρή μονάδα. Είσαι σοβαρό περιστατικό και εγώ δεν νιώθω ψυχολογικά έτοιμη να σε αναλάβω”. Και φεύγει. Έρχεται ο γιατρός, λέμε: "Γιατρέ, τι γίνεται τώρα;". Πάει ο γιατρός να της μιλήσει να δούμε τι θα γίνει. Του λέει: "Εγώ δεν την αναλαμβάνω". Η γυναίκα μου να ξεκαθαρίσω ότι είναι 110 κιλά και ήταν 140 στον πρώτο μας γιο» συμπλήρωσε ο σύζυγος της γυναίκας.

Το νοσοκομείο, από την άλλη, δηλώνει πως δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τέτοιου είδους περιστατικά.

«Ήταν αδύνατον να συμβεί αυτό με ασφάλεια με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κατάλληλο χειρουργικό κρεβάτι και ταυτόχρονα το νοσοκομείο δεν υποστηρίζεται από άλλες ειδικότητες γιατρών και μονάδα για την αντιμετώπιση επιπλοκών. Εάν λοιπόν συνέβαινε κάτι κακό στην ασθενή αυτός που θα είχε ποινικές ευθύνες ήταν η αναισθησιολόγος», λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πρότειναν στην εγκυμονούσα να επιστρέψει σπίτι της και να γεννήσει μία εβδομάδα μετά. «"Δεν την αναλαμβάνω", λέει, "Θα περιμένετε μέχρι τη Δευτέρα", στις 29 του μηνός δηλαδή, "Που θα έρθει ο διευθυντής της αναισθησιολογίας να είναι και αυτός παρών να είμαστε μαζί". Μπαίνει μέσα ο διευθυντής της γυναικολογικής λέει: "Τι έγινε;", γιατί μας άκουσε που μιλάγαμε στον διάδρομο αγανακτισμένοι και λέει: "Όχι ρε παιδιά, θα της μιλήσω και εγώ. Θα είμαι και εγώ μέσα παρών στο χειρουργείο να μπει η γυναίκα να γεννήσει το απόγευμα". Της μιλάει και ο διευθυντής της γυναικολογικής και αρνείται πάλι» εξηγεί, ακόμη, ο σύζυγός της.

Τελικά όμως, με ένα τηλεφώνημα του νοσοκομείου στο ζευγάρι, τους ανακοίνωσαν πως ούτε στις 29 του μήνα μπορεί να γεννήσει εκεί.

«Αυτήν τη συγκεκριμένη στιγμή μας πήραν τηλέφωνο από το Μεσολόγγι και μας είπαν ότι ο αναισθησιολόγος δεν επιστρέφει τη Δευτέρα και μας είπε ο γιατρός ότι: "Πρέπει να γεννήσεις, δεν μπορώ να σε αφήσω έτσι". Θα πάρουμε παραπεμπτικό για άλλο νοσοκομείο τον 10ο μήνα, θα πάμε σε άλλο νοσοκομείο, σε άλλο γιατρό, για να ξεγεννήσει τη γυναίκα μου γιατί δεν μπορεί να περιμένει πια. Η σύζυγος είναι χάλια ψυχολογικά, κλαίει όλη μέρα. Εμείς είμαστε σε φάση ότι είναι ξαπλωμένη όλη μέρα για να μην σπάσουν τα νερά και τρέχουμε πανικόβλητοι και είμαστε σε μία κατάσταση αλαλούμ, δεν ξέρουμε τι γίνεται, δεν ξέρουμε τι θα ξημερώσει», συμπλήρωσε ο σύζυγός της.