ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2022 - Μητσοτάκης: «Μιλάει το έργο μας για την αξιοπιστία της κυβέρνησης»

ΔΕΘ 2022 - Μητσοτάκης:  «Μιλάει το έργο μας για την αξιοπιστία της κυβέρνησης»

Συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ - Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο λόγος που είμαστε σε θέση να στηρίζουμε κοινωνία και οικονομία είναι γιατί επιτυγχάνουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης», τόνισε ο υπουργός για το πακέτο μέτρων των 5,5 δισ. ευρώ

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης παραχωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το μεγάλο πακέτο μέτρων 5,5 δισ. ευρώ και το σχέδιο για τη στεγαστική πολιτική απάντησε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το πακέτο έρχεται σε δύσκολη περίοδο και μπροστά υπάρχει μια αβέβαιη συγκυρία, πώς μπορείτε να διαβεβαιώσετε τους πολίτες που έχουν δυσπιστία όταν ακούν πακέτα μέτρων ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν πράξεις;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Η πρώτη ερώτηση για την αξιοπιστία της κυβέρνησης, εδώ μιλάει το έργο μας.», απάντησε αρχικά ο Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε στη συνέχεια: «Ήμασταν απολύτως συνεπείς σε ό,τι έχουμε εξαγγείλει. Δεν νομίζω ότι αμφισβητούν οι πολίτες ότι το πακέτο θα υλοποιηθεί στο ακέραιο για το 2022 και το 2023. Στο δεύτερο ερώτημά σας. Ο λόγος που είμαστε σε θέση να στηρίζουν κοινωνία και οικονομία είναι γιατί επιτυγχάνουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Χωρίς να ξεφεύγουμε από τους στόχους που έχουμε αναλάβει στηρίζουμε κοινωνία και οικονομία. Κάτι αντίστοιχο πράττουν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Τα μέτρα που λαμβάνουμε έρχονται σε απόλυτη εναρμόνιση με τους στόχους του προϋπολογισμού.»

Σημείωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης: «Όσους μας κατηγορούν ότι δίνουμε πολλά, επαναλαμβάνω ότι αν από κοινωνικής σκοπιάς αφήναμε την κοινωνία απροστάτευτη το οικονομικό αποτέλεσμα θα ήταν πολύ πιο επώδυνο για τη χώρα. Η πολιτική που ακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια του covid, δικαίωσε αυτή την προσέγγιση. Ως προς τα βασικά δεδομένα της δημοσιονομικής κατάστασης, η Ελλάδα θα παρουσιάσει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ από οποιαδήποτε άλλη χώρα.»