ΕΛΛΑΔΑ

Το Χαμόγελο του Παιδιού: «Έκλεψαν τα γαϊδουράκια των παιδιών μας» στην Κέρκυρα

Κέρκυρα
Τα δύο γαϊδουράκια που εκλάπησαν
Χαμόγελο του Παιδιού

Ο Οργανισμός απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους, ωστέ να επιστρέψουν και πάλι στην αγκαλιά των παιδιών. 

Άγνωστοι άρπαξαν δύο από τα τέσσερα γαϊδουράκια που έχουν γίνει οι καλύτεροι σύντροφοι ζωής των παιδιών, που μεγαλώνουν στο Αγρόκτημα του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Κέρκυρα. Οι άνθρωποι του Οργανισμού διαπίστωσαν ότι τα δύο ζώα έχουν εξαφανιστεί το μεσημέρι της Δευτέρας (26/09/2022).

Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», είναι η δεύτερη φορά, τα τελευταία δύο χρόνια, που τα αγαπημένα ζωάκια των παιδιών γίνονται στόχος επιτήδειων, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν και να σεβαστούν την ήρεμη συνύπαρξη των παιδιών με τα ζώα, τα οποία αποτελούν «βάλσαμο για την ψυχούλα τους». Ο Μάρκος και η Γωγώ, ονόματα που τα ίδια τα παιδιά χάρισαν στα δύο γαϊδουράκια, δημιουργούν ένα μεγάλο κενό στις καρδιές των παιδιών και τους θα τους λείψουν πολύ.

Η ζωοκλοπή είναι αδίκημα, τονίζει ο Οργανισμός, ο οποίος θα προβεί σε κάθε δυνατή κινητοποίηση για να επιστρέψουν και πάλι τα δύο αγαπημένα γαϊδουράκια στην αγκαλιά των παιδιών. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του, αλλά και οποιονδήποτε έχει κάποια πληροφορία, να επικοινωνήσει άμεσα, τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με τον Οργανισμό στη Γραμμή SOS 1056, τηρώντας απόλυτη εχεμύθεια.

«Μπορεί να μην υπάρχει, ακόμα, μηχανισμός Amber και Missing Alert για την εξαφάνιση και αρπαγή των ζώων, υπάρχει, όμως, ο κόσμος που, εδώ και 27 χρόνια, ενδιαφέρεται και στηρίζει τα παιδιά, προστατεύοντας ό,τι πιο πολύτιμο: το Χαμόγελό τους» αναφέρει, τέλος, ο Οργανισμός.

Διαβάστε επίσης:

Πετρούπολη: «Στον άερα» εκατοντάδες αθλητές και παιδιά – Κλείνει το κολυμβητήριο