ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα - Η Άννα είχε δανείσει στον 56χρονο 15.000 ευρώ

Καβάλα: Νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα - Η Άννα είχε δανείσει στον 56χρονο 15.000 ευρώ
Το έγκλημα στην Καβάλα εξακολουθεί να συγκλονίζει την τοπική κοινωνία
INTIME NEWS

Νέα στοιχεία σχετικά με το διπλό φονικό στην Καβάλα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας.

Όπως μετέδωσε ο Alpha στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το θύμα είχε ενισχύσει με μεγάλο χρηματικό ποσό τον 56χρονο πρώην σύντροφό της.

Πριν από τρεις μήνες, η 31χρονη διαπίστωσε– αφού είχε γίνει μητέρα και αφού είχε εξαντληθεί από ψυχολογικής άποψης βλέποντας πως οι συνθήκες διαβίωσης δεν ταιριάζουν στο παιδί της- πως δεν έχει άλλα χρήματα καθώς ό,τι οικονομίες είχε, είχαν πάει στην επιχείρηση του πρώην συντρόφου της η οποία δεν πήγαινε καθόλου καλά.

Ωστόσο, δεν σκόπευε να το βάλει στα πόδια και να φύγει για τη Γερμανία, όπως ο 56χρονος θεωρούσε. Απόδειξη, σύμφωνα με τον Alpha, όταν έγινε το δικαστήριο για την επιμέλεια του παιδιού, οι δικηγόροι της του διαβεβαίωσαν ότι θα χρειαστεί να μεταβεί στη Γερμανία για να τακτοποιήσει κάτι κληρονομικές υποθέσεις που προέκυψαν από τον θάνατο της γιαγιάς της.

Όσο για το πώς γνωρίστηκε με τον 56χρονο, η 31χρονη γραφίστρια και φωτογράφος που δημιούργησε από την αρχή ένα βιβλίο αφιερωμένο στη «Λεκάνη», όπου κάτοικοι του χωριού φωτογραφήθηκαν για τις 164 σελίδες του και μίλησαν για τη ζωή τους αποκλειστικά σε εκείνη, πήγε στο χωριό πριν από τέσσερα χρόνια χωρίς να μιλάει καθόλου ελληνικά. Τότε είναι που τον γνώρισε, κατά τη διάρκεια του φωτορεπορτάζ και σαγηνεύτηκε από τον τρόπο ζωής και τον ίδιο.

Στη Γερμανία οι σοροί της 31χρονης κοπέλας και του 10 μηνών γιου της

Το πρωί του Σαββάτου (1/10) παραδόθηκαν στους συγγενείς οι τρεις σοροί προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ταφής τους.

Η σορός της 31χρονης κοπέλας και του 10 μηνών γιου της θα μεταφερθούν στη Γερμανία, όπου μένει μόνιμα η μητέρα της άτυχης κοπέλας, η οποία αρχικά αναμένονταν σήμερα στην Ελλάδα. Ωστόσο, μετά από επιθυμία της μητέρας, που κατάγεται από τη Λεκάνη, αποφασίστηκε οι σοροί να μεταφερθούν στη Γερμανία προκειμένου να γίνουν εκεί οι ακολουθίες ταφής.

Η 31χρονη κοπέλα, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, ήταν ρωμαιοκαθολική, ενώ το βρέφος είχε βαφτιστεί χριστιανός ορθόδοξος στα μέσα Ιουλίου στην εκκλησία της Λεκάνης.

Κανείς στην κηδεία του 56χρονου - Δεν πήγε ούτε ο πατέρας του

Όλο το χωριό «γύρισε την πλάτη» στον 56χρονο δολοφόνο και αυτόχειρα από την Καβάλα. Στην κηδεία του δεν πήγε κανείς, ούτε ο ίδιος ο πατέρας του. Το φέρετρο έφτασε στην εκκλησία με τη συνοδεία περιπολικού, και ο ιερέας αρχικά αρνούνταν να ψάλλει, αλλά μετά την εντολή του δεσπότη τελέστηκε κανονικά η κηδεία του.

Καβάλα: Σοκάρει ο ιατροδικαστής - Πώς εκτέλεσε

Ακαριαίος ο θάνατος του βρέφους

Ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφνίδης που διενήργησε τις νεκροψίες, σε δηλώσεις του τόνισε πως η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν πολύ σκληρή και ιδίως η ιατροδικαστική εξέταση του μόλις δέκα μηνών βρέφους. Ο 56χρονος κτηνοτρόφος φέρεται αρχικά να πυροβόλησε από πίσω το μωρό, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος.

Στη συνέχεια, ξαναγέμισε το όπλο του και πυροβόλησε πισώπλατα την πρώην σύντροφό του, η οποία βρήκε επίσης ακαριαίο θάνατο καθώς, όπως διαπιστώθηκε, καταστράφηκαν ζωτικά όργανά της.

Όπως όλα δείχνουν η επιμέλεια του παιδιού που είχε αποκτήσει η πρώην σύντροφός του, ήταν η κόκκινη γραμμή για τον 56χρονο δολοφόνο και αυτόχειρα, ο οποίος χθες το πρωί κάλεσε την πρώην σύντροφό του σε ένα από τα μαντριά που βρισκόταν κοντά στο σπίτι του, όπου σκότωσε την ίδια και το 10 μηνών βρέφος.

Να σημειωθεί πάντως πως μέσα σε διάστημα δεκαπέντε ημερών είναι το δεύτερο περιστατικό δολοφονίας που συγκλονίζει την κοινωνία του Δήμου Νέστου, καθώς λίγες μέρες πριν ένας 25χρονος είχε σκοτώσει έναν 52χρονο στη Χρυσούπολη, έξω από την επιχείρηση επεξεργασίας μαρμάρου όπου εργάζονταν.

Την είχαν προειδοποιήσει

Ο δικηγόρος της γυναίκας, κ. Μάρκος Αποστολίδης μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» για τις απειλές που εξαπέλυε ο 56χρονος πριν την εγκληματική πράξη.

Ο δικηγόρος διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που ήθελαν την άτυχη γυναίκα να επιθυμεί να πάρει το παιδί της και να εγκατασταθεί μόνιμα στη Γερμανία. Ξεκαθαρίζει ότι η Άννα «Ήθελε μονάχα να πάει για 3 εβδομάδες γιατί είχε χάσει προσφάτως τον πατέρα της και τη γιαγιά της και έπρεπε να τακτοποιήσει άμεσα κάποια κληρονομικά ζητήματα» .

Ο κ. Αποστολίδης επισήμανε πως ο δράστης ήταν ενήμερος για την επιθυμία αυτή του θύματος, ωστόσο επιλεκτικά πίστευε πως εκείνη ήθελε να του πάρει το παιδί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζευγάρι είχε χωρίσει τον Ιούλιο του 2022 και τότε ηταν η αρχή του κακού, καθώς ο 56χρονος εκτόξευε άμεσες απειλές προς το θύμα. Σοκάρει ότι της είχε πει πως θα «πνίξει την 30χρονη και το παιδί και δεν θα τους αφήσει να φύγουν».

«Δεν πήγε στην αστυνομία αν και τη συμβούλευα για το αντίθετο…έτεινε να πιστεύει πως το θέμα θα ομαλοποιηθεί» δήλωσε στη συνέχεια ο δικηγόρος της γυναίκας.

Σχετικά με το αν υπήρξε κακοποιητική συμπεριφορά το αρνήθηκε, όμως τόνισε ότι υπήρχαν άκρως υβριστικά και απαξιωτικά σχόλια προς το θύμα.

Σύμφωνα με φιλικό πρόσωπο του θύματος και συγχωριανό του 56χρονου, το ζευγάρι στα δύο πρώτα χρόνια σχέσης ζούσαν έναν «έρωτα θυελλώδη»

Επιπλέον αποκαλύφθηκε ότι το θύμα είχε επενδύσει στην επιχείρηση του δράστη, όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν και έτσι χρειάστηκε να της στέλνει χρήματα η μητέρα της από την Γερμανία.

«Δεν είχε πρόθεση να φύγει στη Γερμανία, της άρεσε το χωριό, ήθελε να μείνει. Γι’ αυτό είχε νοικιάσει το σπίτι» συμπλήρωσε, ενώ όπως αναφέρει του είχε εκφράσει τους φόβους της για τον 56χρονο, όπως μεγάλο φόβο είχε και η μητέρα του θύματος.

Σχετικές ειδήσεις:

Έγκλημα στην Καβάλα: «Ο αυτόχειρας δεν έδινε την εντύπωση βίαιο ανθρώπου με δολοφονικές τάσεις»

Καβάλα: Η προειδοποίηση που αγνόησε η Αννα - Οι απειλές του 65χρονου εκτελεστή της

Καβάλα: Το σημείωμα του 56χρονου εκτελεστή - Τους σκότωσε γιατί νόμιζε ότι η Άννα έφευγε