ΕΛΛΑΔΑ

Πένθος και θλίψη στη Λαμία για τον μηχανικό που καταπλακώθηκε από βράχο στα μεταλλεία Φωκίδος

Πένθος και θλίψη στη Λαμία για τον μηχανικό που καταπλακώθηκε από βράχο στα μεταλλεία Φωκίδος

Στα μαύρα ντύθηκε η Λαμία για τον Κωστή που  «έφυγε» άδικα από τη ζωή - Ήταν μόλις 39 ετών και πολύ πρόσφατα παντρεύτηκε και έγινε πατέρας

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Νέα Άμπλιανη στη Λαμία το απόγευμα της Πέμπτςη για να αποχαιρετίσουν τον 39χρονο Κωστή Αργύρη που ο θάνατος του είχε στήσει καρτέρι μέσα στη στοά του μεταλλείου, όπου εργαζόταν ως μηχανικός.

Συνάδελφοι, φίλοι και συγγεννείς του άτυχου μηχανικού βρέθηκαν στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής όπου παρακολούθησαν την νεκρώσιμη ακολουθία.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του και η υπόλοιπη οικογένεια του που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι ο αγαπημένος τους άνθρωπος έφυγε από τη ζωή τόσο πρόωρα.

Δείτε το βίντεο του Mega

Υπενθυμίζεται ότι ο μηχανικός βρήκε τραγικό θάνατο όταν ένα κομμάτι βράχου αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε την καμπίνα του αυτοκινήτου που οδηγούσε την ώρα που διέσχιζε τη στοά.

«Παιδί μάλαμα»

Δεν είναι υπερβολή ότι ήταν ένα «παιδί μάλαμα». Ένας άνθρωπος έξω καρδιά, πρόσχαρος, ευγενικός, δοτικός, η ψυχή της παρέας και ιδιαιτερα αγαπητός. Δεν είναι τυχαίο ότι στο άκουσμα της θλιβερής είδησης «πάγωσε» όλη η Λαμία.

Με την αγαπημένη του είχαν αποκτήσει μια υπέροχη κορούλα και πριν 40 ημέρες, έκαναν το θρησκευτικό γάμο τους και βάφτισαν το κοριτσάκι τους κάνοντας όνειρα για τη ζωή. Συγγενείς και φίλοι προσπαθούν να στηρίξουν τη γυναίκα του, που από τη μια στιγμή έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της.

Ο Κωστής πριν δύο χρόνια είχε μιλήσει σε εκπομπή του Star Κεντρικής Ελλάδας για την ασφάλεια στις στοές και τα μεταλλεία του Βωξίτη.

Αναστολή εργασιών ανακοίνωσε η εταιρεία

Την αναστολή των δραστηριοτήτων της μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε η Imerys, σε μεταλλείο της οποίας σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα εργατικό δυστύχημα με θύμα τον 39χρονο Λαμιώτη μηχανικό Κωστή Αργύρη.

Ειδικότερα η εταιρεία σε ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα μεταξύ 11.30 π.μ και 12.00 π.μ στo μεταλλείο Καμάρα στη Φωκίδα, το οποίο οδήγησε στον τραγικό θάνατο ενός εργαζομένου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Imerys ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο ασφαλείας και έκτακτων αναγκών και ειδοποίησε άμεσα όλες τις αρμόδιες Αρχές.

Στο χώρο επιχείρησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοί μας είναι ασφαλείς.

Η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας και η προσοχή μας επικεντρώνεται στα αίτια του ατυχήματος σε απόλυτη συνεργασία με τις Αρχές. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θανόντος και η προτεραιότητα μας είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αμέσως μόλις υπάρχουν επίσημα στοιχεία».

Σχετικές ειδήσεις