ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Καλλιθέας: Δεν θα αυξήσει τα δημοτικά τέλη για το 2023

Δήμος Καλλιθέας: Δεν θα αυξήσει τα δημοτικά τέλη για το 2023
Διατηρείται και η μείωση για τις ευπαθείς ομάδες 18/10/2022
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Τα δημοτικά τέλη στην Καλλιθέα ανέρχονται σε 1,14 ευρώ/τ.μ. για τα νοικοκυριά και σε 4,15 ευρώ/τ.μ. για τις επιχειρήσεις

Σταθερά θα παραμείνουν τα δημοτικά τέλη στον δήμο Καλλιθέας, καθώς η δημοτική Αρχή αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αύξηση το 2023. Κι αυτό σε μία προσπάθεια στήριξης των δημοτών σε αυτή την εποχή αύξησης των τιμών της ενέργειας και των καυσίμων, λόγω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

Τα δημοτικά τέλη στην Καλλιθέα ανέρχονται σε 1,14 ευρώ/τ.μ. για τα νοικοκυριά και σε 4,15 ευρώ/τ.μ. για τις επιχειρήσεις. Τα ποσά αυτά διαμορφώθηκαν σε αυτό το ύψος το 2019, δηλαδή πριν την κρίση της πανδημίας και παρέμειναν αμετάβλητα τις χρονιές που υπήρχε καραντίνα.

Ακόμη, εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, να παραμένει η μείωση κατά 75% στα δημοτικά τέλη για τις ευάλωτες ομάδες. Η μείωση αφορά πολύτεκνους και τρίτεκνους, απόρους, οικογένειες μακροχρόνια ανέργων, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμεΑ και δικαιούχους κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης

«Για εμάς προτεραιότητα είναι η ουσιαστική οικονομική ανακούφιση, αλλά και η στήριξη των συμπολιτών μας και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, καταφέραμε να διατηρήσουμε τα μειωμένα δημοτικά τέλη κατά 75% στους ευάλωτους συμπολίτες μας», δήλωσε ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και πρόσθεσε: «Στηρίζουμε τη τοπική κοινωνία σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, χωρίς να μειώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας στη καθαριότητα, και παρά την εκτόξευση του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος, καυσίμων και φυσικού αερίου, που επιβαρύνουν τα έξοδα του δήμου μας με ποσό ύψους 1.856.817,77 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2022 και περαιτέρω επιβάρυνση, κυρίως από την επιβολή τέλους ταφής, πάνω από 775.000 ευρώ».

Διαβάστε επίσης:

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα το 2023: Αναλυτικά η διαδικασία

Τέλη Κυκλοφορίας: Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή - Τιμές, πρόστιμα

Τέλη Κυκλοφορίας 2023: Οι νέες τιμές και οι απαλλαγές - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα