ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο-Καλοφώνου: Βαριά τα εγκαύματα από το οξύ στον 36χρονο

Ηράκλειο-Καλοφώνου: Βαριά τα εγκαύματα από το οξύ στον 36χρονο
GLOMEX

Ηράκλειο: Με βαριά εγκαύματα σε όλο του το σώμα νοσηλεύεται ο 36χρονος που δέχθηκε την επίθεση με καυστικό οξύ. Η πλαστικός χειρουργός Μαρία Καλοφώνου μιλάει για την κατάσταση της υγείας του

Η διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής μονάδας εγκαυμάτων Θριασίου Μαρία Καλοφώνου, που χειρούργησε το θύμα επίθεσης με οξύ στην Κρήτη, μίλησε για την πορεία της υγείας του.

«Χειρουργήθηκε χθες. Ένα μεγάλο χειρουργείο που κράτησε γύρω στις 4 ώρες, όπου έφυγαν κάποια τμήματα από τις νευρωτικές βλάβες που είχε προκαλέσει το οξύ και αντικαταστάθηκαν με τεχνητό δέρμα», ανέφερε αρχικά η γιατρός για την ιατρική του κατάσταση ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το το έγκαυμα είναι βαθύ και μεγάλο και έχει επηρεαστεί το αριστερό του μάτι.

Σχετικά με το είδος του καυστικού υγρού η κ. Καλοφώνου εξήγησε «Δεν έχω επίσημη ενημέρωση για ποιο ήταν το υγρό. Και καθαριστικό να ήταν, το γεγονός ότι πρόκειται για ένα οξύ που δημιούργησε βαριά χημικά εγκαύματα δεν ανατρέπει τον ισχυρισμό. Ήταν σίγουρα κάτι καυστικό».

Ο 36χρονος έχει καεί σε ολόκληρο το σώμα σύμφωνα με τη γιατρό του. «Η έκταση του εγκαύματος είναι μεγάλη, στο πρόσωπο, τον κορμό, τη ράχη, τον λαιμό γύρω γύρω. είναι μεγάλο έγκαυμα», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Δικηγόρος 38χρονης στο Newsbomb.gr: Η εντολέας μου είναι σοκαρισμένη

Ηράκλειο: «Ήταν οξύ, αλλά όχι για να του κάνει ζημιά» λέει η 38χρονη

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Είναι προμελετημένη απόπειρα αυτό που έκανε η 38χρονη