ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στο στενό Καφηρέα: Τους 11 έφτασαν οι διασωθέντες

Σκάφος του Λιμενικού
Σκάφος του Λιμενικού
In Time

Σώος εντοπίστηκε ένας ακόμα αγνοούμενος από το ναυάγιο στο στενό Καφηρέα, στην Εύβοια.

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε στην περιοχή Μπούρου και μεταφέρθηκε στην Κάρυστο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Οι έρευνες των λιμενικών αρχών συνεχίζονται, από το πρωί της Τρίτης όταν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ενημερώθηκε μέσω του 112 για σκάφος που κινδύνευε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα, ανάμεσα σε Εύβοια και Άνδρο.

Το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που συμμετείχε στις έρευνες, εντόπισε και περισυνέλεξε εννέα αλλοδαπούς άνδρες, από τη βραχονησίδα Μανδηλού του στενού Καφηρέα, ενώ το απόγευμα διασώθηκε ακόμα ένας.

Κατά δήλωση των ανωτέρω, επέβαιναν περίπου τα 68 άτομα σε ιστιοφόρο σκάφος, το οποίο βυθίστηκε νοτιοανατολικά της βραχονησίδας Μανδηλού. Να σημειωθεί ότι κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωσίβιο.

Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικοπτέρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο παραπλέοντων πλοίων, ενώ η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ με ριπές άνεμου που φτάνουν τα 9 μποφόρ.