Η δικηγόρος των θυμάτων ξεσπά στο Newsbomb.gr

ΕΛΛΑΔΑ

Πετράλωνα: «Απαράδεκτη η κωλυσιεργία της δικαιοσύνης»

Πετράλωνα: «Απαράδεκτη η κωλυσιεργία της δικαιοσύνης»
Βιασμός παιδιών στα Πετράλωνα.

Επί 4 χρόνια στο «συρτάρι» η υπόθεση βιασμού αδελφών από τον πατέρα τους - Για συγκάλυψη κατηγορείται η μητέρα - Τον πατέρα τους και ακόμη 17 πρόσωπα καταγγέλλουν δύο αδέλφια για τον βιασμό τους, μέσα στο σπίτι τους στα Πετράλωνα

Αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση παιδοβιασμού στα Πετράλωνα αφού οι λεπτομέρειες ξεπερνούν τη φαντασία και του πλέον νοσηρού εγκεφάλου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr η Δήμητρα Πλαστήρα, η δικηγόρος οποία εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη από τα τρία αδέρφια, μια 22χρονη σήμερα κοπέλα «ο 17χρονος αναγνώρισε κάποια άτομα ενώ αρκετά τα γνώριζε ήδη αφού ήταν από τον οικογενειακό και φιλικό κύκλο της οικογένειας του. Μεταξύ των προσώπων που βίασε τον 17χρονο ήταν και ο θείος του (αδελφός του πατέρα του) ενώ στα “πάρτι βιασμού” ήταν άνδρες και από την δουλειά του πατέρα».

Και πρόσθεσε: «σε έναν από τους βιασμούς του παιδιού αυτόπτης μάρτυρας ήταν και η μητέρα του. Πραγματικά αυτό που θέλω να καταγγείλω είναι η αδιαφορία της δικαιοσύνης που ενώ είχε γίνει νωρίτερα η καταγγελία δεν ενέργησε. Διαβάζοντας τις περιγραφές πραγματικά σφίγγεται το στομάχι σου».

Τα δύο αδέλφια αναφέρουν στην καταγγελία τους ότι από το 2012 έως το 2015 κακοποιούνταν σεξουαλικά. Τότε, το αγόρι ήταν επτά ετών ενώ η αδερφή του 12 ετών.

Η πρώτη καταγγελία για την υπόθεση έγινε το 2018 από το αγόρι της οικογένειας στο Τμήμα Ανηλίκων. Εκεί, κατήγγειλε ότι ο ίδιος και η αδερφή του είχαν πέσει θύματα βιασμού από τον πατέρα του, που φώναζε και άλλα άτομα για να τα βιάζει.

Πλέον, έχουν περάσει πάνω από τέσσερα χρόνια για να περάσει η υπόθεση στην κύρια ανάκριση. Στις 20 Οκτωβρίου τα δύο αδέλφια πήγαν και πάλι στην Εισαγγελία αναφέροντας όσα ζούσαν τον γνώριζε και η μητέρα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2018, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία σύλληψη για την υπόθεση.

«Η καταγγελία ήταν στην ελληνική αστυνομία, αλλά η υπόθεση βρισκόταν στην ανακρίτρια από το 2018, δεν ξέραμε αν είχε κλείσει η υπόθεση, δεν επέστρεψε ποτέ η δικογραφία για κάτι παραπάνω στην ελληνική αστυνομία» αναφέρει η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 2018, προέκυπτε ότι εκτός από τον πατέρα φέρεται να είχαν βιάσει τα παιδιά ακόμα 17 άτομα. Δικαστικές πηγές αποκαλύπτουν ότι είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για 10 άντρες που κατηγορούνται.

Κατά την ιατροδικαστική εξέταση που είχε γίνει τότε στα παιδιά, δεν έδειξε σεξουαλική κακοποίηση. Ωστόσο, έγινε τρία ολόκληρα χρόνια μετά τους καταγγελλόμενους βιασμούς.

Σημειώνεται ότι στην αποκάλυψη της υπόθεσης συνέβαλε καθοριστικά ένας εκπαιδευτικός, ο οποίος βοήθησε τα αδέλφια να πάρουν θάρρος και να μιλήσουν.

Το τρίτο παιδί της οικογένειας το οποίο σήμερα είναι 11 ετών, λαμβάνει σήμερα ψυχολογική υποστήριξη.

Ποιος είναι ο πατέρας που κατηγορείται για βιασμούς παιδιών

Σήμερα, ο πατέρας που κατηγορείται από τα παιδιά του ότι τα βίαζε είναι 50 ετών. Είναι γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των τροφίμων και έχει δική του επιχείρηση με πολλούς υπαλλήλους, κάποιοι από τους οποίους εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού.

Στην κατάθεσή του ο πατέρας των παιδιών αρνήθηκε τα πάντα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι τα παιδιά του έχουν επηρεαστεί από τρίτο άτομο και συγκεκριμένα τον συγγραφέα.

Πώς έμαθε τους βιασμούς των παιδιών ο άνθρωπος που βοήθησε

Ο άνθρωπος που αντιλήφθηκε την απόλυτη φρίκη που βίωναν τα παιδιά και φιλοξενεί το 17χρονο σήμερα αγόρι μίλησε για πρώτη φορά, στην εκπομπή του OPEN, «Ανοιχτή Επικοινωνία», κάνοντας γνωστό πώς γνωρίστηκαν. Χαρακτηριστικά ο άνθρωπος αυτός ανέφερε: «Το παιδί το συνάντησα όταν ήταν 9 στα 10».

Μάλιστα, πρόσθεσε: «Αυτό έγινε το καλοκαίρι του 2015. Τότε είναι που αρχίζει ουσιαστικά η επαφή που είχαμε με τα αδέλφια και μιλούσαμε περισσότερο. Περίπου έναν χρόνο πιο πριν, η μεγάλη αδελφή με τον αδελφό της, περνούσαν από το καφέ μιας φίλης μου στο οποίο είμαι θαμώνας και η ίδια, πρώτη, πριν από εμένα είχε παρατηρήσει τις περίεργες συμπεριφορές αυτών των παιδιών. Από τη μία το ένα παιδί είχε αντικοινωνικότητα και επιθετικότητα και από την άλλη ο γιος μια ακραία φοβικότητα και μια διαρκή παρουσία σεξουαλικών εκφράσεων στην κινησιολογία του.

Κατά τα τέλη του καλοκαιριού του ’15, αρχές του φθινοπώρου, ήρθαμε σε μια πιο κοντινή σχέση με την μητέρα, επί της ουσίας εννοώ επαφή, πέραν του πελατειακού που είχε με την ιδιοκτήτρια του καφέ. Είχε μια περίεργη συμπεριφορά γι’ αυτό που συνέβαινε στο σπίτι της, μιλούσε όλο και περισσότερο για τον σύζυγό της, για τον γιο της ανέφερε ακραία αρνητικά ζητήματα. Πριν από αυτό, πριν από ένα έτος, περιφερόταν στη γειτονιά και διέδιδε ότι το παιδί έπινε φάρμακα, ότι κατανάλωνε διάφορες ουσίες όταν το άφηνε μόνο και βεβαίως η αντίδραση της μητέρας σε ένα τέτοιο παιδί, ήταν να περιφέρεται στην γειτονιά, να πηγαίνει από φαρμακείο σε φαρμακείο, από καφέ σε καφέ, όπως και στην εν λόγω φίλη και να λέει ότι “του κάνω πλύση στομάχου, τον τρέχω στα νοσοκομεία και δεν μπορώ να τον ξαναπάω, γιατί του έχω κάνει ήδη δύο πλύσεις και μετά θα μου πάρουν την επιμέλεια».

«Βλέποντας την κατάσταση των παιδιών και με βάση όσα αρχικά έλεγε η μητέρα κατά του πατέρα, προτείναμε τόσο εγώ όσο και η φίλη να βοηθήσουμε την οικογένεια και τα παιδιά. Να αναλάβουμε τα δύο πρώτα παιδιά, την μεγάλη κόρη, την ενήλικη πλέον και τον δεύτερο γιο στα μαθήματα, όπου μπορεί ο καθένας μας και βεβαίως να βοηθηθεί και η μητέρα στον βαθμό που ήταν δυνατό.

Όταν μπήκα Γενάρη του ’16 στο σπίτι αυτό γιατί ξεκίνησα τα μαθήματα, το πρώτο το οποίο κλήθηκα να κάνω από την συνείδησή μου, ήταν να αρχίσω να τακτοποιώ το δωμάτιο. Ένας σκουπιδότοπος με κατσαρίδες, με τα ρούχα του βρώμικα και ατημέλητα. Τα δόντια του ήταν κατακίτρινα, τα χείλη του σκασμένα, γεμάτα πύον. Με τις κινήσεις αυτές που σας είπα, παράλληλα με αυτά τα οποία βλέπαμε στο παιδί, στα παιδιά, έχουμε και μια μητέρα να ανοίγεται σε εμάς όλο και περισσότερο και λέει με απόλυτη φυσικότητα εκτρώματα τα οποία συνέβαιναν μέσα στο σπίτι της».

Σχετικές ειδήσεις