ΕΛΛΑΔΑ

Σητεία: Νεογέννητη φώκια βγήκε στην παραλία Κουρεμένου

Σητεία: Νεογέννητη φώκια βγήκε στην παραλία Κουρεμένου
Facebook

Κρήτη: Ένα μικρό νεογέννητο φωκάκι βγήκε στην παραλία και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ομάδα εθελοντών

Ένα νεογέννητο φωκάκι βγήκε στην παραλία Κουρεμένου στη Σητεία και δέχθηκε άμεση βοήθεια από εθελοντές.

Συγκεκριμένα κάτοικοι της περιοχής που έκαναν βόλτα στην περιοχή ενημέρωσαν την Ομάδα Εθελοντών προστασίας θαλάσσιας χελώνας καρέτας - καρέτας στη Σητεία, η οποία βρέθηκε εκεί και το περισυνέλεξε.

Το μικρό ζωάκι μεταφέρθηκε με όχημα του Λιμεναρχείου στη Σητεία και του χορηγήθηκαν ισοτονικά για να ενυδατωθεί ο οργανισμός του. Έπειτα από εκεί το μετέφεραν στο λιμάνι του Ηρακλείου για να ταξιδέψει προς τον Πειραιά, όπου τον περίμεναν οι άνθρωποι της mom.

Μεταφέρθηκε με όχημα του Λιμεναρχείου στη Σητεία και του χορηγήθηκαν ισοτονικά για την αφυδάτωση. Στη συνέχεια
μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου για να ταξιδέψει στον Πειραιά. Εκεί θα το παραλάβουν οι άνθρωποι της mom οι οποίοι μας καθοδηγούσαν σε όλη τη διάρκεια της διάσωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας εθελοντών στο Facebook, η φώκια μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πλοίου ώστε το ζωάκι να μην ενοχληθεί, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Ύπαρχο του πλοίου που «ένοιωσε τη σπουδαιότητα αυτού του σπάνιου ζώου».

Τέλος επισήμαναν ότι η αύξηση του πληθυσμού φώκιας και χελώνας στη Σητεία δεν είναι τυχαία καθώς πλέον οι ψαράδες δείχνουν να σέβονται τη θάλασσα και έτσι τα παραπάνω είδη κυκλοφορούν και πάλι.