ΕΛΛΑΔΑ

Διακινούσαν πλαστά διαβατήρια και ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας!

Διακινούσαν πλαστά διαβατήρια και ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας!

Για διακίνηση ναρκωτικών και πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθησαν τέσσερις Ιρακινοί από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Η σύλληψη τους σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη περιοχή της Ομόνοιας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί συλληφθέντες προμήθευαν με πλαστά έγγραφα αλλοδαπούς, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου, καθώς και την αναχώρησή τους για άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ίδια επίσης σπείρα διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε εξαρτημένους χρήστες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου Αθηνών.

Στη κατοχή τους καθώς και σε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο διαμέρισμα που διέμεναν, στην περιοχή της Ομόνοιας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 διαβατήρια τρίτων προσώπων, 4 δελτία ταυτότητας Αρχών Πακιστάν, 7δελτία και φωτοαντίγραφα δελτίων αιτήσαντος δελτίου αλλοδαπού, 9 σπιρτόκουτα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 41,9 γραμμαρίων.

Ακόμη βρέθηκαν 10 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 35,1 γραμμαρίων, 5 κινητά τηλέφωνα και 45 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.