ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ 50ΧΡΟΝΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Πετράλωνα: Η θέση του πατέρα στις καταγγελίες βιασμού του γιου του

Πετράλωνα: Η θέση του πατέρα στις καταγγελίες βιασμού του γιου του
Φρίκη προκαλούν όσα έρχονται στο φως για την υπόθεση στα Πετράλωνα.
pexels

Εφιαλτικές στιγμές καταγγέλλουν ότι έζησαν δύο παιδιά από τα Πετράλωνα, που μηνύουν τους γονείς τους, τη μητέρα για κάλυψη και τον πατέρα για σεξουαλική κακοποίηση - Τις κατηγορίες αντικρούει ο δικηγόρος του πατέρα, Νεκτάριος Ψύλλος, ο οποίος μιλώντας στο Newsbomb.gr, κάνει λόγο για ένα συντετριμμένο άνθρωπο που πλέον «έχει χάσει τα πάντα» - Αμφιβολίες εκφράζει η παιδοψυχολόγος που εξέτασε τα αδέρφια

Μια εντελώς διαφορετική εκδοχή της ιστορίας των Πετραλώνων καταθέτει στο Newsbomb.gr ο δικηγόρος του 50χρονου πατέρα, Νεκτάριος Ψύλλος, που κατηγορείται για τον βιασμό του ανήλικου γιου και της κόρης του.

Ο κ. Ψύλλος περιγράφοντας την ψυχολογική κατάσταση του πελάτη του αναφέρει ότι είναι τραγική. «Θεωρεί ότι και το δικαστήριο που θα κερδίσει, δεν θα του έχει απομείνει τίποτα. Τα έχει χάσει όλα! Έχει πάθει τεράστια ζημιά, ηθική, οικονομική, κοινωνική και δεν μπορεί να προσμένει τίποτα», αναφέρει ο κ. Ψύλλος.

Και προσθέτει: «ο 50χρονος δηλώνει αθώος και ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα τον κατηγορούν. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι τόσο αυτός όσο και άλλα 17 άτομα που προσπαθούν κάποιοι να εμπλέξουν σε αυτήν την υπόθεση έχουν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Αυτό κάτι δείχνει».

Αμφιβολίες εκφράζει η παιδοψυχολόγος που εξέτασε τα αδέρφια

Αμφιβολίες εκφράζει η παιδοψυχολόγος που εξέτασε τα αδέρφια από τα Πετράλωνα για το κατά πόσο τα λεγόμενά τους είναι αληθή.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2017, μετά τις καταγγελίες, όμως στην πορεία «πάγωσε». Ο λόγος που συνέβη αυτό φαίνεται πως είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από τις πραγματογνωμοσύνες. Η πραγματογνωμοσύνη από ψυχολόγο που εξέτασε τον 17χρονο και τη μικρότερη αδερφή του, 11 ετών, έδειξε ότι υπάρχουν κάποιες αντιφάσεις στα λεγόμενα των παιδιών.

Για την 11χρονη συγκεκριμένα, που φέρεται να έχει επίσης υποφέρει, η ψυχολόγος καταλήγει ότι είναι αμφίβολο αν τα όσα έχει εξιστορήσει είναι αληθή, καθώς υπάρχουν πολλές αποκλίσεις ανάμεσα σε αυτά που έχει πει στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής και την ίδια. Έχει αναφέρει άλλα άτομα και άλλες τοποθεσίες.

Η ψυχολόγος, η οποία ορίστηκε από την ανακρίτρια, αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των συνεδριών τους δεν εμφάνισε αισθήματα φόβου, θυμού, ντροπής, ενοχών, κατάθλιψης και απελπισίας. Συμπεραίνει, λοιπόν, ότι ενδεχομένως άλλοι λόγοι την ώθησαν στο να κάνει αυτή την καταγγελία.

Παρομοίως και για τον 17χρονο, η ψυχολόγος βγάζει το συμπέρασμα ότι ενδεχομένως να μην ευσταθούν οι ισχυρισμοί του για σεξουαλική κακοποίηση, καθώς ένα κακοποιημένο παιδί διστάζει να μιλήσει για τα όσα βίωσε σε αντίθεση με εκείνον που με ευκολία περιέγραψε την κακοποίησή του.

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι ισχυρισμοί του έχουν έντονο το στοιχείο της υπερβολής και φαντάζουν παράλογοι και αβάσιμοι. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας δεν εμφάνισε αισθήματα φόβου, κατάθλιψης και απελπισίας. Καταλήγει, δε, ότι και ο 17χρονος ενδέχεται να μην έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά αλλά να προέβη στην καταγγελία για να κρύψει άλλα πράγματα.

Με τις νέες μηνύσεις και καταγγελίες έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση, ενώ τις επόμενες ημέρες εκδικάζονται δύο υποθέσεις, που αφορούν τις μηνύσεις του πατέρα κατά της μητέρας και κατά του συγγραφέα με τον οποίο μένει το αγόρι.

Σοκάρουν οι περιγραφές των παιδιών για τους βιασμούς τους

Φρίκη προκαλούν όσα έρχονται στο φως για την υπόθεση στα Πετράλωνα, καθώς δύο αδέρφια φαίνεται πως ζούσαν επί χρόνια τον απόλυτο εφιάλτη και καταγγέλλουν τώρα τον πατέρα τους για τον βιασμό τους.

Ο εφιάλτης για το κορίτσι ξεκίνησε το 2008 σε ηλικία μόλις 8 ετών ενώ για τον αδερφό της που υπήρξε το δεύτερο θύμα, όταν έκλεισε τα 7. Τα όσα έρχονται στο προσκήνιο για την δράση του πατέρα καθώς και άλλων ατόμων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ξεπερνούν κάθε αρρωστημένη φαντασία.

Σοκάρουν οι περιγραφές των παιδιών

Οι περιγραφές των παιδιών σοκάρουν για όσα έζησαν εφιαλτικά έζησαν τα προηγούμενα χρόνια. Η αρχή της κόλασης χρονολογείται πίσω στο 2008 τότε που η πρωτότοκη κόρη της οικογένειας ήταν μόλις 8 ετών.

Ήταν μαθήτρια τρίτης δημοτικού όταν η 22χρονη σήμερα «Α» είδε για πρώτη φορά το σκοτεινό και αρρωστημένο πρόσωπο του ίδιου του πατέρα της.

«Από το 2008 ο ‘πατέρας’ μου ξεκίνησε να με πηγαίνει μόνος για μπάνιο στη θάλασσα. Όταν επιστρέφαμε στο σπίτι στα Πετράλωνα, ο ίδιος έβγαζε τα ρούχα του, με έβαζε στην μπανιέρα για να κάνω μπάνιο μαζί του και με άγγιζε άσεμνα».

Τις άσεμνες χειρονομίες γρήγορα διαδέχτηκαν οι βιασμοί, οι οποίοι ήταν συστηματικοί, κάθε φορά που η μητέρα της απουσίαζε από το σπίτι. Δύο χρόνια μετά, το ανήλικο κορίτσι, όπως καταγγέλλει, έγινε βορά στο πρώτο όργιο παιδεραστών που διοργάνωσε ο πατέρας της. Όταν συντελέστηκε, ήταν μόλις 10 ετών.

Από το 2010 έως το Δεκέμβριο του 2014, ο πατέρας πήγαινε με την κόρη του σε τακτά χρονικά διαστήματα στο σπίτι μιας υπαλλήλου του, η οποία ήταν παντρεμένη. Εκεί, το παντρεμένο ζευγάρι αλλά και ο πατέρας ανάγκαζαν την μικρή να ξαπλώνει χωρίς ρούχα ανάμεσα τους στην κρεβατοκάμαρα.

Στην τηλεόραση προβάλλονταν ταινίες πορνό, όσοι εκείνοι έκαναν άσεμνες πράξεις στην ανήλικη.

Δεύτερο θύμα ο γιος

Μόλις ο γιος της οικογένειας έκλεισε τα 7, ξεκίνησε και ο δικός του Γολγοθάς. Με την απειλή βίας, ο πατέρας άρχισε να εκτονώνει πάνω και στο δεύτερο παιδί όλες τις αρρωστημένες ορέξεις τους. Ορισμένες φορές ο πατέρας λέρωνε το πάτωμα κατά τον βιασμό και υποχρέωνε το γιο του να καθαρίσει. Τον απειλούσε να μην το αποκαλύψει σε κανέναν γιατί θα τον σκότωνε.

Σε ηλικία 9 ετών, το ανήλικο αγόρι βίωσε, όπως καταγγέλλει, μία από τις χειρότερες εβδομάδες της ζωής του στα χέρια του πατέρα και του θείου του.

«Το καλοκαίρι του 2014 πήγα με τον ‘πατέρα’ μου να μείνουμε στο σπίτι του αδελφού του σε άλλη πόλη. Επί μια εβδομάδα, οι δύο άντρες έβαζαν στην τηλεόραση ταινίες πορνό και με βίαζαν».

Σχετικές ειδήσεις