ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν 4 Ιρακινοί για 14 συλλήψεις στο Περιστέρι

Συνελήφθησαν 4 Ιρακινοί για 14 συλλήψεις στο Περιστέρι

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε σπίτια και καταστήματα στην περιοχή του Περιστερίου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση σε κατοικία στο Περιστέρι, τέσσερις Ιρακινοί, ηλικίας 20, 21, 25 και 29 ετών, ενώ αναζητούνται και άλλοι συνεργοί τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με συνεχή δράση, η οποία διέπραττε διαρρήξεις σε ισόγεια σπίτια και καταστήματα, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο και τα παράθυρα.

Οι δράστες εισέρχονταν στις οικίες κατά τη διάρκεια που οι ένοικοι και οι ιδιοκτήτες τους απουσίαζαν και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία και άλλα αντικείμενα.

Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι η εν λόγω σπείρα κατά το τελευταίο τρίμηνο, έχει διαπράξει στην περιοχή του Περιστερίου 14 διαρρήξεις.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε ισόγεια κατοικία στο Περιστέρι, που χρησιμοποιούσαν σαν χώρο αποθήκευσης των κλοπιμαίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο πληκτρολόγια ηλεκτρονικού υπολογιστή, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και 8 κινητά τηλέφωνα.

Ακόμη βρέθηκαν 11 ρολόγια, μία ψηφιακή βιντεοκάμερα, ένας ψηφιακός εκτυπωτής, δύο συσκευές DVD, 3 αποκωδικοποιητές, ένα ηχοσύστημα, ένα ζευγάρι ηχεία, 5 ξυριστικές μηχανές, δύο ηλεκτρικές μικροσυσκευές και διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.