ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Υπό έλεγχο η φωτιά σε εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων

φωτιά ασπρόπυργος
Δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο για παν ενδεχόμενο
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Ασπρόπυργος: Η έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα. Το 112 έστειλε μήνυμα στη δυτική Αττική λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (23/11), περίπου στις 15:30, ξέσπασε φωτιά σε εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων. Άμεσα σήμανε συναγερμός και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής. Τόσο λόγω της πυρκαγιάς σε έναν χώρο με εύφλεκτα και τοξικά υλικά, όσο και γιατί το εργοστάσιο είναι σε ένα σημείο όπου δίπλα υπήρχαν πολλές βιομηχανίες και υπήρχε ο κίνδυνος της επέκτασης της φωτιάς που θα έκανε την κατάσταση ανεξέλεγκτη.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε και η ΕΜΑΚ. Οι ενέργειες ήταν τάχιστες έτσι ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά, καθώς δεν είναι μακριά από το σημείο και τα διυλιστήρια του Ασπρόπυργου. Ο φωτορεπόρτερ του Newsbomb.gr, Νίκος Χριστοφάκης, βρέθηκε στο σημείο όπου η πυροσβεστική έχει, πλέον, καταφέρει να ελέγξει την κατάσταση.

Βίντεο από το κανάλι του Newsbomb.gr στο youtube

Παρόλα αυτά, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στον χώρο έτσι ώστε να έχουν τον έλεγχο της κατάστασης για να μην υπάρξει κάποια αναζωπύρωση.

Νωρίτρεα, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής με το οποίο τους προέτρψε να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, έτσι ώστε να μην υπάρξει εισροή των αερίων, αλλά και να απομακρυνθούν από υαλοπίνακες.

Το μήνυμα του 112 στους πολίτες:

Ο μαύρος καπνός που έβγαινε από τις εστίες φωτιάς ήταν ιδιαίτερα πυκνός και οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά στις διπλανές βιομηχανίες. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα να πάρει η πυρκαγιά διαστάσεις αλλά και να προκληθούν τοξικοί καπνοί.

Για αυτό τον λόγο, όσοι επιχειρούσαν είχαν πάρει αυστηρά μέτρα, φορώντας ειδικές προστατευτικές μάσκες.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι μας στο youtube

Στο διαδίκτυο, μάλιστα, κυκλοφόρησαν βίντεο που αποτύπωσαν την αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί λόγω των πυκνών καπνών που έβγαιναν από τον φλεγόμενο χώρο του εργοστασίου.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.