ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: «Έχω την εικόνα μπροστά μου»-Συγκλονίζει δάσκαλος του σχολείου

Σέρρες: «Έχω την εικόνα μπροστά μου»-Συγκλονίζει δάσκαλος του σχολείου

Δάσκαλος που ήταν μπροστά στη φονική έκρηξη στο Δημοτικό σχολείο των Σερρών μιλά για τις τραγικές στιγμές.

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία των Σερρών από το τραγικό συμβάν στο 9ο Δημοτικό σχολείο της πόλης, όπου έχασε τη ζωή του 11χρονος μαθητής μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο.

Οι αυτόπτες μάρτυρες της φονικής έκρηξης συγκλονίζουν μιλώντας για τις σκηνές της τραγωδίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο εκπαιδευτικός που είδε μπροστά του να σημειώνεται η έκρηξη από την οποία έχασε τη ζωή του ο μικρός Βασίλης ανέφερε χαρακτηριστικά πως έχει ακόμα την εικόνα μπροστά του.

«Ήμουν μπροστά. Εκείνη την ώρα είχα βγάλει το μικρό παιδί για να παίξει, δεν τον έπαιζαν οι άλλοι επειδή ήταν μικρότερος. Το έβγαλα να παίξει και μετά από λίγο έγινε η έκρηξη στην πόρτα μπροστά»

Ερωτηθείς αν ο Βασίλης ήταν δικός του μαθητής απάντησε «του σχολείου, όλων και παιδί όλων».

Σέρρες: Πώς έγινε η έκρηξη με νεκρό μαθητή - Ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Μια ημέρα μετά την κηδεία του 11χρονου παιδιού στις Σέρρες, που έχασε τη ζωή του μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού σχολείου, τα ερωτήματα για την ανείπωτη τραγωδία πληθαίνουν.

Το «μπαλάκι» των ευθυνών αλλάζει συνεχώς πλευρές κι ενώ οι δύο υπεύθυνοι του έργου μετατροπής του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας, μετά τη σύλληψή τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος Συντηρητών Καυστήρων Σερρών, Γιώργος Κοτσανπαπάς παρέθεσε τις δικές του εκτιμήσεις για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη και κόστισαν τη ζωή σε έναν μικρό παιδί.

«Η βάνα καλώς έκλεισε αλλά έπρεπε να διασφαλίστει η μη λειτουργεία του καυστήρα. Δεν θα σκάσει ο λέβητας αν οι βάνες δεν είναι ανοιχτές, ούτε μια στο εκατομμύριο», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κοτσανπαπάς.

Σύμφωνα δε με τον κ. Κοτσανπαπά ο εργολάβος δεν είχε άλλη επιλογή από το να πάει στο σχολείο για να εκτελέσει τις εργασίες ωστόσο υπέπεσε σε ένα εγκληματικό σφάλμα.

«Εγώ αυτή τη στιγμή έχω μια βλάβη σε ένα δημοτικό σχολείο να μην πάω; Δεν πρέπει να αφήσω τα παιδιά να παγώσουν. Αυτός γιατί να μην πάει; Δεν μπορούμε να αφήσουμε ένα σχολείο με 200 παιδιά. Πρέπει να κλείσω μια βάνα, να ανοίξω ένα διακόπτη και να ανάψει η θέρμανση , γιατί να μην πάω; Απλά να μην κάνω λάθη και εγκλήματα. Αυτός έκανε έγκλημα», ανέφερε συγκεκριμένα

Συνέχισε λέγοντας ότι το λεβητοστάσιο δεν τηρούσε τις προαπαιτούμενες προδιαγραφές ωστόσο το γεγονός αυτό δεν θα επηρέαζε τη σφοδρότητα της έκρηξης:

«Δεν είχε τις προδιαγραφές το λεβητοστασίου, ο χώρος δεν ήταν άνετος. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Η έκρηξη αυτή πάλι την ίδια ζημιά θα έκανε. Εγώ θα δω την έκρηξη, τα υπόλοιπα θα τα εξετάσει ο εισαγγελέας», δήλωσε.

Μάλιστα όπως είπε το λεβητοστάσιο βρισκόταν στο πίσω μέρος του σχολείο σε ένα χώρο που ήταν περιφραγμένος για να μην πηγαίνουν παιδιά. Αλλά εκ των υστέρων δίπλα του κατασκευάστηκε ένα υπόστεγο για να πηγαίνουν τα παιδιά όταν βρέχει. «Κακώς παίζανε σε εκείνο το σημείο οι μαθητές αλλά το θέμα είναι ότι ένα λάθος κόστισε τη ζωή του παιδιού», σχολίασε.

Σχετικές ειδήσεις