ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια στον 30χρονο για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο

Ισόβια στον 30χρονο για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Σε ισόβια καταδικάστηκε ο 30χρονος δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Σύρου, το οποίο τον είχε καταδικάσει ομόφωνα για την τέλεση της εγκληματικής πράξης σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. 

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Δ.Β. για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στη Φολέγανδρο το καλοκαίρι του 2021. Ο 30χρονος είχε κριθεί νωρίτερα ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης περί ελαφρυντικών.

Υπενθυμίζεται ότι η έδρα, αλλά και οι ένορκοι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου υιοθέτησαν πλήρως την χθεσινή Εισαγγελική πρόταση παραπέμποντας τον 30χρονο για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απορρίπτοντας τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς.

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου εξέφρασε με δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Γαρυφαλλιάς, κ. Κούγιας. Τέλος, ο δικηγόρος υπεράσπισης του δράστης, κ. Μαντάς δήλωσε ότι σέβονται απόλυτα την ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι θα καταθέσουν έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης.

ΠΗΓΗ: syrostoday.gr