ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα:Το μέλωμα του Χριστού στην Αρναία με χριστόψωμο 400 κιλών

Χριστούγεννα:Το μέλωμα του Χριστού στην Αρναία με χριστόψωμο 400 κιλών
halkidikinews.gr

Πλήθος κατοίκων και επισκεπτών συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Αρναία για να παρακολουθήσουν το δρώμενο

Αναβίωσε από την Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας, παρουσία πλήθους Αρναιωτών και επισκεπτών, την παραμονή των Χριστουγέννων το έθιμο του Μελώματος του Χριστού και του κοψίματος του γιγαντιαίου Χριστόψωμου βάρους 400 κιλών, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής και της Χορωδίας της Αρναίας.

Πλήθος κατοίκων και επισκεπτών συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Αρναία για να παρακολουθήσουν το δρώμενο, που πραγματοποιείται εδώ και δεκαετίες και να γευθούν το Χριστόψωμο που παρασκεύασαν από νωρίς με μεράκι οι αδελφοί Λαλιώτη (Σπιτική Νοστιμιά), τα καρύδια, το τοπικό μέλι και την μουντοβίνα (από τον σύλλογο μελισσοτρόφων Αρναίας), καθώς και το κόκκινο ζεστό κρασί.

Το γιγαντιαίο Χριστόψωμο ευλόγησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος παρουσία του δημάρχου Αριστοτέλη, Στέλιου Βαλιάνου, δημοτικών και τοπικών συμβούλων και λοιπών αρχών της περιοχής. Σύσσωμο και το Δ.Σ. της Πολιτιστικής Εταιρείας Αρναίας, τα μέλη του οποίου οργάνωσαν άψογα την όλη εκδήλωση.

Δείτε τις φωτογραφίες του halkidikinews.gr:

Διαβάστε επίσης:

Τα Χριστούγεννα της Ορθοδοξίας στο Σίδνεϊ

Η μάχη των Χριστουγέννων: Μελομακάρονα VS Κουραμπιέδες

Χριστούγεννα στη Μητρόπολη Αθηνών - Μήνυμα Ιερώνυμου