ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξάνδρα Σταματοπουλου: Μήνυμα θάρρους και ελπίδας από την αθλήτρια

Αλεξάνδρα Σταματοπουλου: Μήνυμα θάρρους και ελπίδας από την αθλήτρια

Μήνυμα θάρρους και ελπίδας έδωσε  η Ελληνίδα αθλήτρια Αλεξάνδρα Σταματοπουλου η οποία πάσχει από την νευρολογική ασθένεια της Σελίν Ντιον

Αντιμέτωπη με την σπάνια ασθένεια του συνδρόμου stiff που προσβάλει 1 άτομο στο 1 εκατομμύριο ανθρώπους βρίσκεται μια Ελληνίδα αθλήτρια. Το σύνδρομο αυτό έγινε γνωστό μετά την ανακοίνωση της Celine Dion ότι εγκαταλείπει την ενεργό δράση εξαιτίας του.

Πρόκειται για μια ασθένεια που προκαλεί δυσκαμψία στο μυικό σύστημα. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί τρεις περιπτώσεις με την Αλεξάνδρα Σταματοπουλου να είναι μία από αυτές. Η ίδια ωστόσο παρά τις δυσκολίες που της προκαλεί το σύνδρομο τις αντιμετωπίζει με χαμόγελο και στέλενει το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας.

Η αθλήτρια κολύμβησης με τη σπάνια νευρολογική ασθένεια μίλησε στην ΕΡΤ για την επώδυνη καθημερινότητα των ασθενών δίνοντας παράλληλα μήνυμα θάρρους και ελπίδας. H 37χρονη αθλήτρια με τις δεκάδες διακρίσεις μίλησε για το σύνδρομο του δύσκαμπτου ανθρώπου, μια νευρολογική ασθένεια που χτυπά έναν άνθρωπο ανά εκατομμύριο ανθρώπους.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Ίλιον: Τι κρύβεται πίσω από τα βίντεο που διακινούσαν οι δράστες

Ρέθυμνο: Πήγε να φτιάξει τον θερμοσίφωνα και έπεσε από την ταράτσα

«Πανέμορφή μου σήμερα θα γιόρταζες» -Συγκινεί η μητέρα της Έμμας