ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Το φυσικό φαινόμενο που προκαλεί… ερωτήματα

Ηράκλειο Το φυσικό φαινόμενο που προκαλεί… ερωτήματα
Η φωτογραφία τραβήχτηκε χθες στις 8.20 το πρωί από το πρώτο χιλιόμετρο Καστελιού – Λύττου.
creta24.gr

Ένα φυσικό φαινόμενο που συχνά επισκέπτεται την Κρήτη προκάλεσε για ακόμα μια φορά το θαυμασμό, και μαζί ερωτήματα στους κατοίκους της περιοχής.

«Άφωνοι» έμειναν οι κάτοικοι Καστελίου Κρήτης το πρωί της Τρίτης καθώς ένα φυσικό φαινόμενο που συχνά επισκέπτεται το νησί προκάλεσε για ακόμα μια φορά το θαυμασμό, και μαζί ερωτήματα.

Η φωτογραφία που ακολουθεί τραβήχτηκε χθες στις 8.20 το πρωί από το πρώτο χιλιόμετρο Καστελιού – Λύττου και εντυπωσιάζει. Πυκνή ομίχλη κάλυψε τον κάμπο του Καστελίου.

Στο βάθος της φωτογραφίας αυτό που έχει καλύψει η ομίχλη είναι το εργοτάξιο που κατασκευάζεται για να λειτουργήσει το αεροδρόμιο Καστελίου. Ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα όχι μόνο της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της χώρας, το οποίο φιλοδοξεί να δώσει άλλο αέρα στον τουρισμό του νησιού.

Και επειδή πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, λογικό επακόλουθο και η μεγάλη συζήτηση που γίνεται γύρω από αυτό και το εάν επηρεαστεί από το φυσικό φαινόμενο που έχει σκεπάσει και σκεπάζει, συχνά, τα πάντα. Και όπως λένε κάτοικοι της περιοχής δεν πρόκειται που συμβαίνει μια φορά ή δύο το χειμώνα και τελείωσε… Λένε, οι ίδιοι, ότι η περιοχή χειμώνα- καλοκαίρι καλύπτεται συχνά από την ομίχλη που δεν σου επιτρέπει να δεις ούτε τη μύτη σου.

Και τα ερωτήματα πολλών είναι τι θα γίνει με τα αεροσκάφη και αν το φαινόμενο προκαλέσει προβλήματα στην κίνησή τους και κατ’ επέκταση στην ασφάλεια των επιβατών.

Υποστηρίζεται, αν και πρόωρα, ότι ίσως υπάρξουν καθυστερήσεις, ταλαιπωρία κοκ. στα εκατομμύρια επιβατών που έχει σχεδιαστεί να εξυπηρετεί ο νέος αερολιμένας.

Το Creta24, μετά τη φωτογραφία που έλαβε απευθύνθηκε σε στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Εκείνα, μας είπαν ότι στην Κρήτη το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο και το λογικό είναι να έχουν προβλεφθεί και αυτοί οι παράγοντες. Όπως τόνισαν μία λύση είναι να τοποθετηθεί το σύστημα «τυφλής προσγείωσης» ILS, όπως αυτό Θεσσαλονίκης, όπου το φαινόμενο της ομίχλης είναι σύνηθες στην συμπρωτεύουσα.

«Και δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα με επιτυχία» ανέφεραν.

Σχετικές ειδήσεις

Κρήτη: Θλίψη για τον θάνατο του γνωστού μουσικού Γιώργου Σταυράκη

Ηράκλειο: Επιχειρηματίας κρεμάστηκε μέσα στο μαγαζί του

Σεισμός βόρεια του Λασιθίου - Κοντά στον Άγιο Νικόλαο το επίκεντρο