ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κούγιας για δίκη Πισπιρίγκου: Στις 7 Φεβρουαρίου κάποιος θα βρεθεί κατηγορούμενος

Αλέξης Κούγιας
Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για ραγδαίες εξελίξεις στην επανέναρξη της δίκης στις 7 Φεβρουαρίου.
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Αινιγματική δήλωση από τον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως όταν συνεχιστεί η δίκη της μητέρας των αδικοχαμένων κοριτσιών από την Πάτρα, θα υπάρξει πρόσωπο που θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

«Νομίζω ότι όλοι έχετε αντιληφθεί την υπερασπιστική μας γραμμή, την οποία αναπτύξαμε και εγγράφως αλλά και προφορικά. Με αδιάσειστα στοιχεία αντικρούεται η κατηγορία», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

«Σήμερα, όμως, είχαμε και μία ευχάριστη έκπληξη. Ο σύζυγος- ακόμη- της κας κατηγορουμένης κατέστρεψε εντελώς το κίνητρο που έχει αναπτύξει αρχικά ο Εισαγγελέας που έκανε την πρόταση στο συμβούλιο και το δέχτηκε το συμβούλιο. Σήμερα ο κ. Δασκαλάκης είπε πράγματα, τα οποία ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που είπε στην πρότασή του ο εισαγγελέας και δέχτηκε το βούλευμα», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου επεσήμανε πως «Ενώ το επιχείρημα του εισαγγελέα για το κίνητρο ήταν ότι ''σκότωσε τα παιδιά για να κρατήσει τον σύζυγό της'', ο κ. Δασκαλάκης είπε σήμερα ότι σκότωσε το παιδί για να εκδικηθεί τον ίδιο. Όμως, δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας. Στις 7 του μηνός, λυπάμαι πολύ που θα το πω, φοβόμουν ότι θα γίνει, κάποιος θα βρεθεί πολύ άσχημα κατηγορούμενος».

Μάνος Δασκαλάκης: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου φαινόταν υπόδειγμα μητέρας»

«Συνάψαμε γρήγορα σχέση και αποφασίσαμε να κάνουμε παιδί, όπως και έγινε στις 31/10/2013 με τη Τζωρτζίνα μας. Ήταν πολύ καλή μητέρα, τουλάχιστον αυτό έδειχνε σε όλους μας. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Μετά γεννήθηκε η Μαρία Ελένη» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης και άρχισε να περιγράφει τα περιστατικά που αφορούσαν Τζωρτζίνα.

«Της έριξα χαστούκι»

«Υπήρξε ένας τσακωμός με την κατηγορουμένη για μια εξωσυζυγική σχέση και δημιουργήθηκε ένας λεκτικός τσακωμός. Σε αυτό τον τσακωμό άκουγε η Τζωρτζίνα και πήρα το παιδί και το άλλαξα δωμάτιο. Επειδή εκείνη συνέχιζε και εγώ δεν ήθελα το παιδί μου να βλέπει τέτοια, της έριξα ένα χαστούκι. Έφυγα από το σπίτι. Μετά πληροφορήθηκα από την αδελφή της ότι το βρέφος μας είχε πρόβλημα. Το παιδί ήταν παγωμένο και η κατηγορούμενη του έκανε μαλάξεις. Πήγαμε στο νοσοκομείο και οι γιατροί μας ανακοίνωσαν ότι και το βρέφος μας απεβίωσε» είπε συγκινημένος.

Ο Μάνος Δασκαλάκης εξήγησε πως ο θάνατος της Ίριδας τον οδήγησε στο να επιστρέψει στο σπίτι. «Μετά το θάνατο της Ίριδας επέστρεψα στο σπίτι για να είμαι δίπλα στο παιδί μου. Έχω κάνει ένα λάθος στην κατάθεση μου. Είπα ότι γύρισα μετά από 2-3 μέρες στο σπίτι, αλλά πρέπει να ήταν γύρω στις 10 μέρες. Στις συζητήσεις μας με την κατηγορουμένη μου είπε ότι “θέλω να μείνεις για μένα εδώ”. Της είπα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει κι έφυγα πάλι από το σπίτι» σημείωσε ο μάρτυρας.

Οι σπασμοί της Τζωρτζίνας

Αναφερόμενος στο πώς ξεκίνησαν τα προβλήματα υγείας με τη Τζωρτζίνα, ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε πως ένα πρωί η σύζυγος του τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του είπε ότι η Τζωρτζίνα έκανε σπασμούς και πως ζητάει να πάει στο νοσοκομείο. «Όταν πήγα να το δω το παιδί, οτιδήποτε κι αν τη ρωτούσα κοίταζε τη μητέρα της για να μου απαντήσει. Επειδή ήταν περίοδος κόβιντ έπρεπε να μείνει μόνο ένας. Εμείνει η κατηγορούμενη. Τις επόμενες ημέρες δεν με άφηναν οι γιατροί να μπω. Δεν ξέρω τι είχε πει στους γιατρούς. Έβαλα το δικηγόρο μου να μιλήσει με τον δικηγόρο της για να με αφήσουν» σημείωσε.

Περίγραψε δε τη Τζωρτζίνα ψυχολογικά πεσμένη, αλλά υπογράμμισε πως οι γιατροί δεν τους είπαν ότι μπορεί να προκληθεί ανακοπή από τους σπασμούς. «Φεύγω το μεσημέρι και το απόγευμα με παίρνει η κατηγορούμενη και μου λέει “τρέχα το παιδί έμεινε”. Πήγα και οι γιατροί προσπαθούσαν να το επαναφέρουν. Τα κατάφεραν μετά από 55 λεπτά. Ήταν το τρίτο παιδί. Είχα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το παιδί επανήλθε όντας πια τετραπληγικό. Η κατηγορούμενη σαν μάνα αυτό που έδειχνε προς όλους ήταν υπόδειγμα. Δεν άφηνε τα παιδιά απεριποίητα ποτέ. Ήταν πάντα από πάνω τους».

Το ζευγάρι αποφάσισε ότι θα μείνει μαζί για το παιδί του, αλλά στις 15 Ιανουαρίου ο Μάνος Δασκαλάκης της ανακοίνωσε ότι είναι καλύτερα να ζουν χωριστά αλλά να είναι ενωμένοι για το παιδί. «Στις 17/1 είχε προγραμματισμένη εξέταση το παιδί. Έκανε την εξέταση. Δέχομαι μια κλήση και είναι το παιδί με επιληπτική κρίση να βγάζει αφρούς από το στόμα. Της λέω "τι πήρες να μου δείξεις; Πάρε τους γιατρούς της ΜΕΘ να σου πουν τι να κάνεις". Το παιδί πήγε στο Ριο. Εμείς θέλαμε στη ΜΕΘ για να μη κολλήσει τίποτα», ανέφερε και συμπλήρωσε πως η Τζωρτζίνα έκανε ακόμα 2-3 επεισόδια, εκ των οποίων στο ένα ήταν παρών ο ίδιος.

«Στο ένα επεισόδιο ήμουν παρών. Κατέβηκε μια γιατρός από τη ΜΕΘ και μου λέει δεν έχει τίποτα το παιδί, της λέω "τι πρέπει να πάθει το παιδί μου για να το πάτε στη ΜΕΘ". Την έβαλαν τελικά στη ΜΕΘ και μας έστειλαν σε άλλο νοσοκομείο για να κάνει εξέταση σε μηχάνημα που δεν είχε το Ρίο. Το παιδί επικοινωνούσε, έπιανε τα αστεία, έβλεπε τηλεόραση. Στο Αγλαΐα Κυριακού το παιδί κατάπεσε τελείως. Ειδικά την τελευταία μέρα δε μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του καθόλου. Στις 29/1 ήμουν μέσα στο λεωφορείο στο Κιάτο κι όταν με πήρε η κατηγορούμενη, μου είπε ότι οι γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί. Αυτά είναι τα πράγματα μέχρι και το θάνατο της Τζωρτζίνας μου» περιέγραψε στο δικαστήριο.

«Όφειλα να τη στηρίξω»

Θέλοντας να εξηγήσει την αλλαγή της στάσης του από την αρχή της υπόθεσης μέχρι σήμερα, ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε: «Σαν μάνα των παιδιών μου, όφειλα να τη στηρίξω ως πατέρας. Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα. Είχα μια ιατροδικαστική για ηπατική ανεπάρκεια και μια αγενεσία φλεβόκομβου».

Πάντως, ο μάρτυρας έκανε λόγο για απειλές της Ρούλας Πισπιρίγκου σε βάρος των συγγενών του, ενώ αναφέρθηκε και στην περίοδο πριν τη σύλληψη της που συνομιλούσε με δημοσιογράφο για να μάθει την πορεία της έρευνας για τη Τζωρτζίνα.

«Ο πατέρας μου τη στήριζε την κατηγορούμενη. Ένα απόγευμα του είπε "αν με πάρουν θα τον πάρω μαζί μου". Έπειτα υπήρξε δημοσίευμα ότι θα έπαιρνα δικηγόρο τον Αλέξη Κούγια. Πήρε και απείλησε "αν πάρει Κούγια, θα πράξω αλλιώς". Ενημερώθηκα ότι μέσα από τον κορυδαλλό επικοινωνούσε με τη θεία μου και ρωτούσε "που είναι ο Μάνος και τι κάνει ο Μάνος". Γενικά υπήρχαν απειλές» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης που αυτή την ώρα δέχεται ερωτήσεις από την πρόεδρο της έδρας.

Σχετικές ειδήσεις