ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Προβλήματα από τον χιονιά - Κλειστά σχολεία σε δήμους

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Προβλήματα από τον χιονιά - Κλειστά σχολεία σε δήμους
neakriti.gr

Προβλήματα στην Κρήτη από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» - Ποια σχολεία δεν λειτουργούν

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως σε ορεινές περιοχές έχει προκαλέσει και στα Χανιά η κακοκαιρία. Στην περιοχή των Σφακίων αποκλεισμένο είναι το χωριό Ασφένδου, ενώ προβλήματα που σταδιακά αποκαθίστανται, υπάρχουν στο οδικό δίκτυο από Ασκύφου προς Ίμπρο.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου μηχανήματα εργάζονται στο οδικό δίκτυο πρός Ομαλό, στον σεληνιώτικο γύρο καθώς και σε τμήματα του οδικού δικτύου από Σέμπρωνα προς Πέτρα Σελί. Οι Αρχές καλούν τους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ενώ όλα τα οχήματα που κινούνται κυρίως στο ορεινό δίκτυο πρέπει να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σήμερα Τρίτη 7/2 δεν λειτουργούν τα εξής σχολεία: Το δημοτικό και το νηπιαγωγείο Κεραμειών καθώς και το δημοτικό και νηπιαγωγείο Έλους και ΕΠΑΛ στην Κίσαμο. Στον Δήμο Αποκορώνου δεν λειτουργούν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία στο Δήμο Σφακίων και στο Δήμο Καντάνου -Σελίνου. Στον Δήμο Πλατανιά δεν λειτουργούν τα δημοτικά σχολεία Σκινέ και Φουρνέ.

Στα Ανώγεια συνεχίζεται η χιονόπτωση με το χιόνι να έχει φτάσει σχεδόν 30 εκατοστά, και παρόλα αυτά οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί. Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες και χρειάζεται προσοχή στις μετακινήσεις.