ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» στην Κρήτη: Με δυσκολία η διακομιδή σε νοσοκομείο - Κλειστά σχολεία

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» στην Κρήτη: Με δυσκολία η διακομιδή σε νοσοκομείο - Κλειστά σχολεία
Eurokinissi

Κρήτη: Στα «λεύκα» ημιορεινές και ορεινές περιοχές λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» - «Δύσκολη» η διακομιδή παιδιού στο νοσοκομείο λόγω του χιονιού - Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά;

Ακόμα μια λευκή ημέρα στην Κρήτη με πολλές ημιορεινές και ορεινές περιοχές να έχουν καλυφθεί από χιόνι εξαιτίας της επέλασης της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Σε πολλές περιοχές τα σχολεία παρέμειναν την Τρίτη 7/2 κλειστά ενώ κάποια είναι κλειστά και σήμερα Τετάρτη 8/2.

Σύμφωνα με τον συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλη Παραβολιδάκη στην ΕΡΤ, όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες του νησιού, είναι από το πρωί ανοιχτές ωστόσο σε ορεινές περιοχές, ωστόσο, απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Οροπέδιο Λασιθίου: «Δύσκολη» η διακομιδή παιδιού στο νοσοκομείο λόγω του χιονιού

Μια δύσκολη αποστολή κλήθηκε να φέρουν εις πέρας διασώστες ΕΚΑΒ, το βράδυ της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου, στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, όλα ξεκίνησαν όταν ένα ανήλικο παιδί υπέστη εγκαύματα και ήταν αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει και ο δήμαρχος του Οροπεδίου, Γιάννης Στεφανάκης σε ανάρτησή του στο Facebook το ασθενοφόρο πέρασε από το «δύσκολο» Σελί Αμπέλου και κατευθύνθηκε με ασφάλεια στο νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χιόνι στο Οροπέδιο Λασιθίου το βράδυ της Τρίτης 7/2 ξεπέρασε το ένα μέτρο και τα εκχιονιστικά μηχανήματα έδωσαν μάχη να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Κλειστά τα σχολεία του Δήμου Μινώα Πεδιάδα

Έντονο ψύχος και παγετός συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, γεγονός που έχει δημιουργήσει λόγω ολισθηρότητας, έντονη επικινδυνότητα στη μετακίνηση των οχημάτων στις δημοτικές και περιφερειακές οδικές αρτηρίες.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ανακοίνωσε την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Κρήτη: Κανονικά από σήμερα η κυκλοφορία των οχημάτων

Την άρση των αποφάσεων που αφορούσαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στο σύνολο του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κρήτης, ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.

Στην ανακοίνωση ωστόσο, εφιστάται η προσοχή και η υποχρέωση των οδηγών όλων των οχημάτων και κατηγοριών να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου όπου θα κινηθούν, να προσαρμόζουν την οδήγησή τους στις επικρατούσες συνθήκες και να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα αντιολισθητικά μέσα σε ορεινές περιοχές, όπου παρατηρείται χιονόπτωση ή παγετός.