ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΘ: Φοιτητές έχουν αποκλείσει την Πρυτανεία - Διαμαρτύρονται για τις ηλεκτρονικές εκλογές

ΑΠΘ: Φοιτητές έχουν αποκλείσει την Πρυτανεία - Διαμαρτύρονται για τις ηλεκτρονικές εκλογές
Youtube / Thestival

Τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ ζητούν από τους φοιτητές να κάνουν αποχή μέχρι να γίνουν οι φοιτητικές εκλογές δια ζώσης.

Διαμαρτυρία έξω από την Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί της Τρίτης (21/2) μέλη φοιτητικών συλλόγων για τις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών στα όργανα του ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων ζητούν από τους φοιτητές να κάνουν αποχή μέχρι να γίνουν οι φοιτητικές εκλογές δια ζώσης. Μάλιστα, είχαν σκοπό να προχωρήσουν από τις 7 το πρωί σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης, ωστόσο τα στόρια ήταν κατεβασμένα.

Οι φοιτητές κάνουν λόγο για εκλογές «παρωδία» και απαιτούν να ακυρωθούν, όπως αναφέρει το Thestival.

Η σημερινή εκλογική διαδικασία διεξάγεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος με την ονομασία «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» της ανώνυμης εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.). από 09:00 έως 16:00.

Σημειώνεται ότι η εκλογή των εκπροσώπων πραγματοποιείται από ενιαίο ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει το σύνολο των υποψήφιων φοιτητών ανά κύκλο σπουδών εκάστου Τμήματος.