ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη - Κύκλωμα κοκαΐνης: Στη φυλακή και οι τρεις για την μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης

Κρήτη - Κύκλωμα κοκαΐνης: Στη φυλακή και οι τρεις για την μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης
Eurokinissi

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν ο πατέρας, ο γιος και η 40χρονη γυναίκα που φέρονται να μετέφεραν και να διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στην Κρήτη.

Όπως αναφέρει το crerapost οι τρεις οδηγήθηκαν σήμερα (25/2) ενώπιον του ανακριτή.

Ήδη ο εισαγγελέας Ηρακλείου τους έχει ασκήσει διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εισαγωγή, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Μετά την απολογία τους κρίθηκαν και οι τρεις προφυλακιστέοι.

Πώς έγινε η σύλληψη

Οι αστυνομικοί γνωρίζοντας ότι μία ακόμα μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης είχε ξεκινήσει από το εξωτερικό με προορισμό αρχικά την Αττική και μετά την Κρήτη προχώρησαν σε έρευνα χθες στο Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου στον Προμαχώνα. Εκεί, εντοπίστηκε φορτηγό στο οποίο πραγματοποιήθηκε έλεγχος, όπου μεταφέρονταν οι οικιακές συσκευές που μέσα τους είχαν κρύψει δύο δέματα τα οποία περιείχαν κοκαΐνη σε μορφή τούβλου συνολικού 1.726,4 γραμμαρίων.

Οι άνδρες της αστυνομίας συνέλαβαν την 40χρονη γυναίκα στην Αττική ενώ λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν ο 49χρονος με τον 22χρονο γιο του στο Ηράκλειο.

Παράλληλα οι αρχές, κατάσχεσαν συνολικά τέσσερα αυτοκίνητα και έξι κινητά τηλέφωνα καθώς και 550 ευρώ σε μετρητά που βρέθηκαν στα σπίτια του πατέρα και του γιου.

Τα ταξίδια στο εξωτερικό και η μεταφορά της κοκαΐνης

Οι αστυνομικοί παρακολουθούν έναν 49χρονο και τον 22χρονο γιο του καθώς είχαν πληροφορίες ότι μετέφεραν και εμπορεύονταν ναρκωτικά.

Όπως διαπιστώθηκε, ο πατέρας με τον γιο έφευγαν τακτικά από την Κρήτη και έκαναν ταξίδια στο εξωτερικό όπου έρχονταν σε επαφές με εμπόρους ναρκωτικών και προμηθεύονταν ποσότητες κοκαΐνης.

Μόλις γινόταν η αγοραπωλησία οι δύο άνδρες κανόνιζαν να προμηθευτούν οικιακές συσκευές μέσα στις οποίες έκρυβαν την κοκαΐνη.

Στη συνέχεια, πήγαιναν σε μεταφορική εταιρία και έδιναν τις οικιακές συσκευές για να τις μεταφέρουν στην Αττική.

Εκεί, είχαν επιστρατεύσει μία 40χρονη Αλβανίδα προκειμένου να πάει να παραλάβει τα δέματα με τις οικιακές συσκευές.

Βαρύ το… ποινικό μητρώο του πατέρα

Ο 49χρονος πατέρας δεν είναι «πρωτάρης» στην μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών καθώς πρώτη φορά συνελήφθη το 2016 καθώς και τότε έφερνε ναρκωτικά από την Ολλανδία στην Κρήτη με συνεργούς τα μέλη της οικογένειάς του.

Το 2017 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε κρίνει τον πατέρα σε ισόβια ποινή φυλάκισης ενώ ο 15χρονος, τότε γιος του, είχε αθωωθεί.

Η συνέχεια της δράσης του

Ο 49χρονος πατέρας το 2020 αποφυλακίζεται από το δικαστήριο για λόγους υγείας ωστόσο μόλις βγήκε από τη φυλακή ξεκίνησε πάλι την διακίνηση και τη μεταφορά ναρκωτικών.

Αυτή τη φορά ενεργό ρόλο είχε και ο 22χρονος γιος του.

Διαβάστε επίσης:

Ζεφύρι: 5χρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε από πυροβολισμό

Οι σκοτεινές πλευρές του εγκλήματος στη Νέα Ιωνία

Νέα Ιωνία: Συνελήφθη ο δράστης που μαχαίρωσε τον 16χρονο γιο του ιδιοκτήτη καφετέριας