ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλες συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα για τα Τέμπη

Μεγάλες συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα για τα Τέμπη
INTIME

Στους δρόμους η χώρα από το πρωί της Τετάρτης (8/3) με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις, για το δυστύχημα που έγινε στα Τέμπη.

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα (8/3), καθώς απεργούν οι περισσότεροι κλάδοι σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση στον ελληνικό σιδηρόδρομο, την έλλειψη σύγχρονων μέσων και ασφάλειας, που οδήγησε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών με τους 57 νεκρούς.

Εκτός από την Αθήνα όπου έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας πραγματοποιούνται αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

Η Θεσσαλονίκη είναι στο... πόδι, με τη μεγάλη συγκέντρωση στην Καμάρα να ξεκινά την πορεία προς τα δυτικά της πόλης. Η οδός Εγνατίας κατακλύστηκε από τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των οργανωτών και έδωσε το «παρών» στις διαδηλώσεις για τα Τέμπη.

Στη Λάρισα οι κινητοποιήσεις είχαν επικεφαλής τη νεολαία. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κεντρική πλατεία, ζητώντας την τιμωρία των υπεύθυνων για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ιδιαίτερα μεγάλη σε όγκο και με παλμό, ήταν και η συγκέντρωση της Πάτρας. Η πλατεία Γεωργίου κατακλύστηκε από μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και απλούς πολίτες, που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για ό,τι συνέβη στα Τέμπη.

Βροντερό «παρών» έδωσαν χιλιάδες κόσμου στις κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο Κρήτης, με τη συγκέντρωση να είναι από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.

Αντίστοιχα έντονες ήταν οι κινητοποιήσεις και στα Χανιά, όπου πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στις κινητοποιήσεις.

Το μεσημέρι ξεκινούν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες διαμαρτυρίας στην Αθήνα.