ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Τραγωδία στα Τέμπη: Αυτό είναι το κλειδί για το οποίο συζητούν στο ηχητικό

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Τραγωδία στα Τέμπη: Αυτό είναι το κλειδί για το οποίο συζητούν στο ηχητικό

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Σύμφωνα με ηχητικό που είδε το φως της δημοσιότητας, αφήνεται να εννοηθεί πως ο κλειδούχος θα μπορούσε να έχει αποσοβήσει την τραγωδία στα Τέμπη, αν είχε αφεθεί από τον προφυλακισμένο σταθμάρχη Λάρισας να αλλάξει την κατεύθυνση του κλειδιού. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. 

Ο 59χρονος σταθμάρχης, έπιασε βάρδια στις 10 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, σε ένα από τα πιο δύσκολα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου. Όπως καταγράφεται σε συνομιλία του με τον κλειδούχο:

Κλειδούχος: Βασίλη, να γυρίσω τα κλειδιά;

Σταθμάρχης: Όχι, όχι, άσε τα όπως είναι γιατί θα ακολουθήσει το 1564.

Κλειδούχος: Έγινε καλώς, τα αφήνω όπως είναι, διαγώνιος.

Κλειδούχοι, μιλώντας στο Newsbomb.gr υποστηρίζουν πως ο διάλογος που ακούγεται με το κλειδί, το οποίο παίρνει εντολή από τον σταθμάρχη να το αφήσει «διαγώνιος» δεν αφορά το μοιραίο κλειδί 118ΑΒ.

Αντίθετα αφορά το κλειδί 101ΑΒ, κλειδί εισόδου στο σταθμό της Λάρισας που αφορά άλλο τρένο που μπήκε στο σταθμό μετά τις 11. Το κλειδί για το οποίο γίνεται ο διάλογος στο ηχητικό είναι αυτό που σας παρουσιάζει το Νewsbomb.gr.

Έπειτα ακολουθεί το χάος, με τον προφυλακισμένο σταθμάρχη, να στέλνει τον άτυχο μηχανοδηγό του Ιντερσίτι στη γραμμή καθόδου, στην ίδια γραμμή δηλαδή που κινούνταν η εμπορική αμαξοστοιχία.