ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνάκι: Στον «πάγο» οι άδειες λειτουργίας κέντρων διασκέδασης

Κολωνάκι: Στον «πάγο» οι άδειες λειτουργίας κέντρων διασκέδασης

Για την επόμενη διετία αναστέλλεται η έκδοση νέων αδειών για τη λειτουργία κέντρων διασκέδασης στο Κολωνάκι, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας - Τι λέει στο Newsbomb.gr για την απόφαση ο κ. Βασίλης Κορομάντζος, αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων

Mε τη σύμφωνη γνώμη όλων των δημοτικών παρατάξεων - πλην ενός ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου- το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε την αναστολή έκδοσης νέων αδειών για τη λειτουργία κέντρων διασκέδασης στην περιοχή του Κολωνακίου για την επόμενη διετία.

Για το θέμα μίλησε στο Newsbomb.gr ο κ. Βασίλης Κορομάντζος, αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων. Σύμφωνα με τον ίδιο: «η απόφαση αφορά τα κέντρα διασκέδασης και όχι τα μπαρ. Είναι μια απόφαση η οποία ελήφθη μετά από εισήγηση του Δημάρχου αφού το Κολωνάκι είναι μια περιοχή γενικής κατοικίας και η δημιουργία νέων κέντρων διασκέδασης θα επιβάρυνε πολύ την ζωή των κατοίκων».

Και πρόσθεσε: «ο λόγος είναι διότι αυτά τα κέντρα διασκέδασης είναι μαγαζιά με ζωντανή ορχήστρα που μπορούν να παίζουν στα 100 ντεσιμπέλ, πάνω δηλαδή από το όριο των 80 και να λειτουργούν χωρίς ωράριο.

Ήδη στην περιοχή υπάρχουν 2-3 τέτοια κέντρα και υπάρχουν αιτήσεις για 3-4 ακόμα».

Η αναστολή αφορά την περιοχή που περικλείεται από τους παρακάτω δρόμους: Σαρανταπήχου και Ισαυρων έως Δαφνομήλη, Δαφνομήλη και Σίνα έως Σόλωνος, Σόλωνος από Σίνα έως Κανάρη και Σέκερη, Βας.Σοφίας από Σέκερη έως Μαρασλή, Μαρασλή από Βασ. Σοφίας έως Ιωάννη-Διαμαντή Πατέρα, Ιωάννη Διαμαντή Πατέρα από Μαρασλή έως Γεωργίου Γενναδίου, Γεωργίου Γενναδίου από Ιωάννη Διαμαντή Πατέρα έως Σουηδίας, Σουηδίας από Γεωργίου Γενναδίου έως Ιατρίδου Κων/νου, Ιατρίδου Κων/νου από Σουηδίας έως Μελίνας Μερκούρη).

Νυχτερινά κέντρα θεωρούνται όσα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν μουσική, ή να έχουν ζωντανή ορχήστρα χωρίς περιορισμό ωραρίου και εντάσεως έως 100 ντεσιμπέλ.