ΕΛΛΑΔΑ

«Μαρία Τσάλλα»: Από τη Κόνιτσα μέχρι το Παρίσι - Τα ταξίδια της Ρωσίδας κατασκόπου

«Μαρία Τσάλλα»: Από τη Κόνιτσα μέχρι το Παρίσι - Τα ταξίδια της Ρωσίδας κατασκόπου

Πολυταξιδεμένη η Ρωσίδα κατάσκοπος «Μαρία Τσάλλα» - Από το 2020 μέχρι το 2022 φαίνεται να είχε ταξιδέψει σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας αλλά και στην Ευρώπη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την δράση της Ρωσίδας κατασκόπου, Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, η οποία κυκλοφορούσε στην Ελλάδα με το όνομα «Μαρία Τσάλλα» και είχε εγγραφεί στο δημοτολόγιο Αλιβερίου.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι η «Μαρία Τσάλλα» δεν είχε μείνει αρκετό διάστημα έτσι ώστε να αναπτύξει το δεύτερο σχέδιο δράσης της, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα η παρουσία της στη χώρα μας να αφορούσε ειδικές αποστολές παρακολούθησης προσώπων ή ακόμα και κάποια δολιοφθορά με στόχο αντίπαλους πράκτορες. Στο στόχαστρο βέβαια μπαίνουν τα «τουριστικά» ταξίδια που φέρεται να έκανε σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία και άλλες στην Ευρώπη.

Τα ταξίδια της «Μαρίας Τσάλλα»

Τον Απρίλιο του 2022, η Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα ταξίδεψε στο Παρίσι, ενώ τον Αύγουστο του 2021 εμφανιζόταν στην Κόνιτσα.

Αν και αυτές τις δύο χρονιές, τα ταξίδια της ήταν λιγοστά, το 2020 έκανε πάνω από 15 ταξίδια, παρά τις απαγορεύσεις για ταξίδια λόγω των απαγορεύσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο είχε ταξιδέψει στον Καιάδα της Σπάρτης, τον Οκτώβριο στη Μάνη, το Καμένο Βουνό, τα Μέθανα και τη Παλαιά Επίδαυρο ενώ από τον Αύγουστο μέχρι τον Σεπτέμβριο είχε πάει ξανά στη Μάνη και τη Μονεμβασιά.

Τον Ιούλιο ταξίδεψε στη Μάνη, τον Ταΰγετο και το Αγκίστρι ενώ τον Ιανουάριο πήγε στην Ακροκόρινθο, στη Κόρινθο, στα Μετέωρα, στο Περτούλι και στη Θεσσαλία.