ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιούπολη: Ο δικηγόρος των κοριτσιών που βιάστηκαν από τον προπονητή στο Newsbomb.gr

Ηλιούπολη: Ο δικηγόρος των κοριτσιών που βιάστηκαν από τον προπονητή στο Newsbomb.gr
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ανατριχιάζουν τα όσα έχουν βγει στο φως για τον 44χρονο προπονητή τάε κβον ντο στην Ηλιούπολη, ο οποίος βίαζε κατ' εξακολούθηση ανήλικες

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο, η υπόθεση βιασμού κατ’ εξακολούθηση ανηλίκων από το 2009 μέχρι το 2020 από τον προπονητή τους, ο οποίος διατηρούσε σχολή τάε κβον ντο στην Ηλιούπολη.

Ο δικηγόρος των κοριτσιών Αντώνης Πεπελάσης μίλησε στο Newsbomb.gr για την ομαδική μήνυση που κατέθεσαν τα κορίτσια αλλά και το κλίμα που επικρατεί μετά τη σύλληψή του.

«Κάναμε τη μήνυση για τις πράξεις εναντίον τους όταν ήταν ανήλικες. Η αστυνομία και η δικαιοσύνη κινήθηκαν με ευαισθησία και οι ευθύνες αποδόθηκαν με ταχύτητα».

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος οι κοπέλες «μίλησαν εκ των υστέρων όταν ήταν ήδη ενήλικα. Είχαν αντιμετωπίσει αυτές τις συμπεριφορές όταν ήταν ανήλικες. Ρώτησαν για τα δικαιώματά τους και προχώρησαν στις επόμενες ενέργειες»

«Τα κορίτσια είναι ενήλικα. Οι γονείς είναι ενήμεροι και τις υποστηρίζουν», είπε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr ο κ. Πεπελάσης.

Για τον τρόπο που επιβλήθηκαν οι μηνύσεις ο δικηγόρος ξεκαθάρισε ότι «Η μήνυση υπεβλήθη από κοινού. Η καθεμία περιέγραψε ξεχωριστά τη δικιά της ιστορία»

Ηλιούπολη: Ποινική δίωξη στον προπονητή τάε κβον ντο - Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή

Ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ασκήθηκε σε βάρος του προπονητή τάε κβον ντο ο οποίος διατηρούσε σχολή στην Ηλιούπολη.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος συνελήφθη βάση εντάλματος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου.

Ο 44χρονος που συνελήφθη.Facebook

Πέντε βιασμούς ανηλίκων φέρεται να έχει κάνει ο 44χρονος

Ο 44χρονος που διατηρούσε σχολή σε σύλλογο της Ηλιούπολης, συνελήφθη από τις Αρχές καθώς φέρεται να έχει προβεί σε τουλάχιστον πέντε βιασμούς από το 2009 μέχρι το 2020. Ο ίδιος είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού και προπονούσε καθημερινά παιδιά ηλικίας 12 μέχρι 16 ετών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 44χρονος εκθείαζε τις νεαρές αθλήτριες για τις ικανότητές τους στο άθλημα και στη συνέχεια τις έπειθε να ακολουθήσουν πιο εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων έτσι ώστε να κάνουν ατομικές προπονήσεις μαζί του τόσο στο γυμναστήριο όσο και στο σπίτι του. Εκεί φέρεται να προχωρούσε σε ασέλγειες κατά των κοριτσιών, ενώ οι Αρχές εξετάζουν τη συμμετοχή του και σε περαιτέρω βιασμούς πέρα από τους πέντε τους οποίους φέρεται να έχει τελέσει.

«Ανθρωπόμορφο τέρας» τον χαρακτηρίζει η ομοσπονδία

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο για τον 44χρονο προπονητή ο οποίος συνελήφθη για κατά συρροή ασέλγεια σε βάρος ανήλικων κοριτσιών στην Ηλιούπολη.

Η ομοσπονδία συγκεκριμένα μιλά για «ντροπή και αποτροπιασμό» όσον αφορά στα όσα καταγγέλλονται και διευκρινίζει ότι δεν υπήρξε προηγουμένως κάποια αναφορά από γονείς ή αθλήτριες για πάρομοια περιστατικά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είχε αναλάβει δράση.

Μάλιστα η ομοσπονδία υπογραμμίζει πως θα κινήσει τις διαδικασίες για διαγραφή του προπονητή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Νιώσαμε ντροπή και αποτροπιασμό στο άκουσμα της είδησης ότι ένας προπονητής του ταεκβοντό συνελήφθη επειδή φέρεται παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες που ανήκαν στο σύλλογό του. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, ότι ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να είναι δάσκαλος στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, μεταμορφώθηκε σε ανθρωπόμορφο τέρας, ωθώντας κάποια νεαρά κοριτσάκια σε πράξεις απεχθείς, καταδικαστέες, που χρήζουν νομικής παρέμβασης και φυσικά καταδίκης.

Δυστυχώς, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, έλαβε γνώση της δράσης του συγκεκριμένου προπονητή μόλις πριν από λίγη ώρα από τα τηλεοπτικά κανάλια. Ουδέποτε είχαμε λάβει κάποια καταγγελία από τους γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε ήδη παρέμβει ώστε να αποπέμψουμε από την οικογένειά μας, ένα παραβατικό στοιχείο. Και δεν θα μέναμε μόνο εκεί. Εμείς οι ίδιοι θα τον είχαμε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές όχι μόνο στο ταεκβοντό και τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ούτε στην κοινωνία μας.

Θα είμαστε στη διάθεση της δικαιοσύνης για οτιδήποτε χρειαστεί. Δεσμευόμαστε ότι η διοίκηση ης ΕΛΟΤ θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τη δημιουργία συνθηκών ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Παράλληλα θα ζητήσουμε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή, τον οποίο η ΕΛΟΤ θα φροντίσει να τον διαγράψει από τις τάξεις της».

Σχετικές ειδήσεις