ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Αντιμέτωπη με πρόστιμο 120.000 ευρώ η ηλικιωμένη που πέταξε τα γατάκια στα σκουπίδια

Βόλος: Αντιμέτωπη με πρόστιμο 120.000 ευρώ η ηλικιωμένη που πέταξε τα γατάκια στα σκουπίδια
Facebook

Η ηλικιωμένη κρίθηκε ένοχη για κακοποίηση ζώων με τη μορφή του βασανισμού. Βγήκε ελεύθερη με εγγύηση και τον όρο να εμφανίζεται μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Ελεύθερη με εγγύηση και τον όρο να εμφανίζεται μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, αφέθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή, η 75χρονη γυναίκα, η οποία συνελήφθη το πρωί της Τρίτης, γιατί πέταξε σε κάδο απορριμμάτων 4 νεογέννητα γατάκια, μέσα σε νάιλον σακούλα.

Η ηλικιωμένη κρίθηκε ένοχη για κακοποίηση ζώων με τη μορφή του βασανισμού, ωστόσο η ίδια αρνήθηκε την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν αυτή που πέταξε τα γατάκια στον κάδο. Σύμφωνα με την καταγγελία γείτονα, όμως, εκείνη είναι που προέβη στην αδιανόητη πράξη.

Για την εγγύηση της επιβλήθηκε χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, όμως, βρίσκεται αντιμέτωπη και με διοικητικό πρόστιμο 120.000 ευρώ (30.000 ευρώ για κάθε ζώο), όπως προβλέπει ο νόμος.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό γνωστοποίησε η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, ενώ τα γατάκια σώθηκαν από τους αστυνομικούς και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε εθελοντή για φιλοξενία.

«Να ευχαριστήσουμε για όλα τον Διοικητή της διεύθυνσης αστυνομίας Μαγνησίας κ. Μπαλατσούκα, τον αστυνόμο και υπεύθυνο για κακοποιήσεις αδέσποτων κ. Βλόντζο, καθώς και όλο το προσωπικό που φρόντισαν τα μωρά μέχρι να έρθει εθελοντής μας να τα παραλάβει. Τα μωρά θα φιλοξενηθούν από εθελόντρια κι ευχόμαστε να τα καταφέρουν. Οι αστυνομικοί ενήργησαν άμεσα με όλες τις διαδικασίες όπως ορίζει η νομοθεσία. Ευχή μας να τα καταφέρουν τα μωρά διότι είναι με κλειστά τα μάτια», ανέφερε η ανάρτηση.