ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ 20ΧΡΟΝΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Ανάσταση» για την 26χρονη Ανυσία - Πάσχα στο σπίτι για την πολυτραυματία των Τεμπών

«Ανάσταση» για την 26χρονη Ανυσία -  Πάσχα στο σπίτι για την πολυτραυματία των Τεμπών

Η Ανυσία ήταν στο δεύτερο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη και νοσηλευόταν διασωληνωμένη και σε καταστολή στη ΜΕΘ εγκαυμάτων. Σήμερα είχαμε κι άλλη ευχάριστη είδηση, με μια 20χρονη να βγαίνει εκτός ΜΕΘ.

Περισσότερες από 40 ημέρες έχουν περάσει από την τραγωδία στα Τέμπη και ακόμα υπάρχουν τραυματίες που εξακολουθούν να νοσηλεύονται και δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Σήμερα ωστόσο υπήρχαν πολύ θετικές εξελίξεις.

Στο σπίτι της επέστρεψε μετά από μακρά νοσηλεία η Ανυσία Λιούρη, τραυματίας του δυστυχήματος στα Τέμπη. Η 26χρονη κοπέλα νοσηλεύτηκε επί 44 ημέρες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Η Ανυσία ήταν στο δεύτερο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και αρχικά νοσηλευόταν με πολλαπλά τραύματα και εγκαύματα, διασωληνωμένη και σε καταστολή στην Α' ΜΕΘ εγκαυμάτων.

Στα τέλη Μαρτίου βγήκε από τη ΜΕΘ και μεταφέρθηκε σε δωμάτιο έχοντας πλήρη διαύγεια και αντίληψη. Πλέον, η 26χρονη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα με την οικογένειά της.

Ωστόσο, για το επόμενο διάστημα θα παρακολουθείται τακτικά από τους γιατρούς του νοσοκομείου «Παπανικολάου» η πορεία της υγείας της.

Εκτός ΜΕΘ 20χρονη από το νοσοκομείο Λάρισας

Σήμερα εξάλλου, έγινε γνωστό ότι βγήκε από την εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, και μία 20χρονη επίσης τραυματίας της μοιραίας σύγκρουσης και πλέον νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική, καθώς η κατάστασή της έχει σταθεροποιηθεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του onlarissa, που επικαλείται ιατρικές πηγές, σήμερα το πρωί Μεγάλη Πέμπτη, υπήρξαν θετικές εξελίξεις για την 20χρονη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η κοπέλα βγήκε από την εντατική κι έχει μεταφερθεί στη νευροχειρουργική κλινική, καθώς η κατάστασή της έχει σταθεροποιηθεί. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμη δύο τραυματίες εκτός ΜΕΘ.

Δύσκολες ώρες για 22χρονο από τον Βόλο

Αντίθετα, ο 22χρονος από τον Βόλο με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και «έχει νευρολογικές επιπλοκές πιθανώς μη ανατάξιμες».

Πλέον, οι προσπάθειες των γιατρών επικεντρώνονται στην εγκεφαλική του λειτουργία με τους γονείς του να παραμένουν δίπλα του από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του gegonota.news, τις τελευταίες ημέρες η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί φέρεται να διεξάγει συστηματικά τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν και πότε θα μπορέσουν να τον «ξυπνήσουν» από το τεχνητό κώμα.

Σχετικές ειδήσεις