ΕΛΛΑΔΑ

Telegram: Κύκλωμα διακινεί γυμνές φωτογραφίες γυναικών

Κακοποίηση, γυναίκα
Pixabay

Τι καταγγέλλουν κοπέλες, που έπεσαν θύματα αγνώστων στο Telegram

Συνεχίζονται οι καταγγελίες από γυναίκες που είναι θύματα αγνώστων στο Telegram. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, αρκετοί είναι αυτοί που παίρνουν φωτογραφίες γυναικών από τα social media και αφού τις επεξεργάζονται ψηφιακά, τις εμφανίζουν γυμνές.

Θύμα του κυκλώματος έπεσε μια κοπέλα, που ακούει στο όνομα Ελένη. Όπως κατήγγειλε η ίδια, το κύκλωμα διακίνησε επεξεργασμένη φωτογραφία της σε ομάδα με 12.000 μέλη και έχει την ονομασία «τα κορίτσια της διπλανής πόρτας».

«Εγώ μέσα από γνωστό γνωστού να το πω έτσι, το ανακάλυψα, όπου κάποιος με αναγνώρισε. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος μπορεί να το έκανε. Το μόνο που κάνουνε είναι να υποβιβάζουν το γυναικείο φύλο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελένη στον ΑΝΤ1. «Θύμωσα... Ηθελα πάρα πολύ να μάθω ποιος είναι αυτός που το έκανε αυτό και στοχοποιεί εμένα, στοχοποιεί και άλλες κοπέλες», συμπλήρωσε η ίδια.

Μάλιστα, δημοσιοποίησε αμέσως αυτό που συνέβη και «αφού ανέβασα το βίντεο επικοινώνησαν μαζί μου αρκετές κοπέλες και μου είπαν πως τους έχει συμβεί το ίδιο πράγμα».

Αυτοί είναι οι διάλογοι μελών του γκρουπ

Οι διάλογοι μελών του γκρουπ που διακινεί φωτογραφίες ανατριχιάζουν, αφού γίνονται αναφορές ακόμα και σε μητέρες και αδερφές:

  • Ψήνεται κανείς να μιλήσουμε για τη μικρή μου αδερφή;
  • Πόσο είναι;
  • 20
  • Για στείλε να δούμε ή αν θες προσωπικό.

Στην περιγραφή του γκρουπ αναφέρεται ακόμη το εξής μήνυμα: «Μην ξεχνάτε ότι για την είσοδο στην καλύτερη ομαδική της Ελλάδας μπορείτε να στείλετε υλικό από πρώην σας και σας εγγυόμαστε 100% εχεμύθεια. Αν το επιθυμείτε δεν θα ανέβει πουθενά το σετ απλώς θα είναι το εισιτήριό σας για την είσοδό σας στην καλύτερη πριβέ της Ελλάδας».

«Πάνω από 100.000 ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες»

«Τις τελευταίες ώρες λαμβάνουμε δεκάδες μηνύματα για ένα έγκλημα κατά των γυναικών που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή. Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, διακινούνται στο διαδίκτυο πάνω από 100.000 γυμνές φωτογραφίες γυναικών από το Instagram, το Facebook ή το Only Fans, οι οποίες έχουν δεχθεί επεξεργασία ή έχουν «κατέβει» από τις πλατφόρμες παράνομα. Οι «επεξεργασμένες» γυμνές φωτογραφίες γυναικών που ως επί των πλείστον είναι ανήλικες, επεξεργάζονται μέσω συστήματος τεχνητής νοημοσύνης έτσι ώστε να αφαιρεθούν τα ρούχα. Σύμφωνα με έρευνες, οι φωτογραφίες τροποποιούνται σε ρεαλιστικές εικόνες και βίντεο, με βάση ένα πραγματικό πρότυπο. Αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό, όμως τις τελευταίες μέρες, έχουν δημιουργηθεί αρκετά ομαδικά γκρουπ που ονομάζονται «Ανταλλαγή Γυμνών Φωτογραφιών Πρώην» και άλλες ομαδικές με ανυποψίαστες γυναίκες στην Ελλάδα! Όποια γυναίκα ή κορίτσι πέσει θύμα αυτού του χυδαίου εγκλήματος να ξέρει αρχικά ότι είναι ΘΥΜΑ και δεν έχει κάνει κάτι λάθος ή κάτι κακό, καθώς είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας να μοιράζεται ότι υλικό επιθυμεί η ίδια! Χρειαζόμαστε αυστηρότερες ποινές για αυτά τα εγκλήματα που για ακόμα μια φορά έχουν ως θύματα τις γυναίκες! Εάν είστε θύμα αυτής της παράνοιας, επικοινωνήστε με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος:

  • 11188
  • ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • ydheve@cybercrimeunit.gov.gr