ΕΛΛΑΔΑ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στον ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στον ναό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη
GRTimes

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες της πόλης παρακολούθησαν από το προαύλιο του ιστορικού Ναού την Ακολουθία της Αναστάσεως

Με κατάνυξη και λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για πρώτη χρονιά χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό.

Χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες της πόλης παρακολούθησαν από το προαύλιο του ιστορικού Ναού την Ακολουθία της Αναστάσεως, κρατώντας ανά χείρας τις λαμπάδες με το Άγιο Φως και γιόρτασαν με κατάνυξη την Ανάσταση.

Όπως αναφέρει το GRTimes, την Ακολουθία της Αναστάσεως από τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας παρακολούθησαν ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στέλνοντας από κοινού τις δικές τους ευχές.

Λίγο πριν τις 12:00 πιστοί έψαλαν το τροπάριο της Ορθόδοξης Εκκλησίας «Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν, θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι, ζωὴν χαρισάμενος!», ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες βεγγαλικά φώτισαν την ουρανό της Θεσσαλονίκης.