ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: H κακοκαιρία θα «χτυπήσει» και την Αττική - Αναλυτικοί χάρτες

Καιρός: H κακοκαιρία θα «χτυπήσει» και την Αττική - Αναλυτικοί χάρτες
Pexels.com

Καιρός: Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν

Το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο (Θάλασσα του Λεβάντε), σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, δίνουν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας για την Παρασκευή (05/05).

Συγκεκριμένα, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται στη Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ έως το μεσημέρι θα επηρεαστούν και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, σημαντικά ύψη βροχής αναμένονται στη Δυτική Κρήτη και πιθανόν στη Νότια Πελοπόννησο. Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην παρακάτω Ομάδα Χαρτών παρουσιάζεται το εκτιμώμενο ύψος βροχής για επιλεγμένα τρίωρα των πρωινών και μεσημεριανών ωρών της Παρασκευής 05/05, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στην Κρήτη - Νεροποντή στα Χανιά

Σάκης Αρναούτογλου: Επιμένουν και αύριο οι μπόρες - Ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο

Καιρός: Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις