ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεάν διακοπές: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων – Αυξάνονται 13 επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και του ΕΦΚΑ

Δωρεάν διακοπές: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων – Αυξάνονται 13 επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και του ΕΦΚΑ
In Time

Τα προγράμματα της ΔΥΠΑ απευθύνονται σε εργαζόμενους και άνεργους και το 'Τουρισμός για όλους' περιλαμβάνει και τους συνταξιούχους.

Το καλοκαίρι έρχεται και βγαίνουν τα προγράμματα για τουρισμό είτε από την ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) είτε από την Αγροτική Εστία για τους αγρότες αλλά και το υπουργείο Τουρισμού με το πολύ γνωστό πρόγραμμα 'Τουρισμός για όλους'

Το πρόγραμμα της αγροτικής εστίας απευθύνεται μόνο σε αγρότες, τα προγράμματα της ΔΥΠΑ απευθύνονται σε εργαζόμενους και άνεργους και το 'Τουρισμός για όλους' περιλαμβάνει και τους συνταξιούχους.

Η υποβολή των αιτήσεων για τις δωρεάν διακοπές μέσω της ΔΥΠΑ αναμένουμε να ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα. Αφορά σε εργαζόμενους με 25 ένσημα τουλάχιστον την τελευταία διετία και ανέργους - τους εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων. Η περίοδος των διακοπών είναι από 1 Αυγούστου 2023 μέχρι 31 Ιουλίου 2024. Στο πρόγραμμα αυτό υπάρχει μία πολύ μικρή συμμετοχή ή και μηδενική ανάλογα με το που πάει κάποιος.

Να σημειωθεί, μάλιστα, πως όποιος από αυτούς που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα πέρυσι δεν κάνει χρήση του κουπονιού, τότε αποκλείεται από το πρόγραμμα για 2 χρόνια.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε και το γεγονός ότι 13 αναπηρικά επιδόματα επρόκειτο να αυξηθούν.

Σχετικές ειδήσεις