ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Από αιμορραγικό πνευμονικό οίδημα ο θάνατος του 20χρονου Βρετανού

Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Από αιμορραγικό πνευμονικό οίδημα ο θάνατος του 20χρονου Βρετανού

Από αιμορραγικό πνευμονικό οίδημα προήλθε ο θάνατος του 20χρονου Βρετανού, που έχασε τη ζωή του ενώ διασκέδαζε σε γνωστό κλαμπ του Λαγανά Ζακύνθου, το βράδυ της Κυριακής 25/6

Σοκαριστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σε πισίνα ενός κλαμπ όπου και άφησε την τελευταία του πνοή ένας 20χρονος τουρίστας από τη Βρετανία. Το εν λόγω περιστατικό συνέβη στο Λαγανά στη Ζάκυνθο και έκτοτε ολόκληρο το νησί παραμένει ανάστατο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο θάνατος του 20χρονου προήλθε από αιμορραγικό πνευμονικό οίδημα σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, ενώ αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις για να εξακριβωθούν τα αίτια που προκάλεσαν το οίδημα. Ωστόσο τα αποτελέσματα θα βγουν σε περίπου 2 μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, ο νεαρός Βρετανός έχασε τις αισθήσεις του, την ώρα που βρισκόταν μέσα στην πισίνα του κλαμπ.

Ζάκυνθος: «Ήταν ήδη νεκρό το παιδί» - Τι λέει ο ιδιοκτήτης του μπαρ για το θάνατο του 20χρονου

Ο 20χρονος φαίνεται πως ανασύρθηκε νεκρός από την πισίνα και μάλιστα σε σημείο που, σύμφωνα με πληροφορίες, το βάθος ήταν μόλις 80 εκατοστά. Στον 20χρονο έσπευσαν, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, να του κάνουν ΚΑΡΠΑ, ενώ έφεραν και απινιδωτή, όμως ο 20χρονος δεν είχε ενδείξεις ζωής. «Δεν έβγαλε καθόλου νερό, ήταν ήδη νεκρό το παιδί», δηλώνει ο επιχειρηματίας.

Ο Βρετανός αμέσως διακομίστηκε με ιδιωτικό ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. «Η μπαργούμαν τον είδε και της έκανε εντύπωση το άσπρο του χρώμα. Είναι κατάλευκος, έτρεμε και αυτό της κάνει εντύπωση. Μέχρι να βάλει 1-2 ποτά, ο νεαρός έχει βγει ήδη έξω, δεν ξέρω ποιος τον έχει βγάλει, ο νοσοκόμος λέει ότι τον έβγαλε αυτός και τον κρατούσε μία κοπέλα στα χέρια του. Η εκτίμηση του νοσοκόμου είναι ότι είναι νεκρός», λέει ο ιδιοκτήτης του κλαμπ.

Περιγράφει στη συνέχεια ότι «φεύγει ο νοσοκόμος να πάρει απινιδωτή και ό,τι χρειάζεται και έρχομαι εγώ και ξεκινάω ΚΑΡΠΑ. Βλέπω ότι δεν υπάρχει ένδειξη ζωής. Παρόλα αυτά έχει έρθει το νοσηλευτικό προσωπικό, του βάζει οξύμετρο και βλέπουμε ότι δεν υπάρχει ένδειξη. Συνεχίζουμε ΚΑΡΠΑ, του κάνουμε απινιδωτή τρεις φορές και παράλληλα τον έχουμε βάλει στο καρότσι επάνω για να μπει στο ασθενοφόρο και να τον πάει στο νοσοκομείο Ζακύνθου».

«Δεν έβγαλε καθόλου νερό, ήταν ήδη νεκρό το παιδί. Αύριο περιμένουμε τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Είμαι 40 χρόνια σε αυτό το επάγγελμα, πρώτη φορά μου συμβαίνει», καταλήγει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Σύμφωνα με μαρτυρία μίας εργαζομένης στο κλαμπ, που είχε δει νωρίτερα τον 20χρονο, ήταν πολύ ωχρός και η ίδια κατάλαβε πως «κάτι δεν πάει καλά». Λίγο αργότερα τον είδε στην πισίνα νεκρό, σύμφωνα με το gnomip.