ΕΛΛΑΔΑ

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από...«χρυσάφι»: Τιμές - φωτιά ενώ το κόστος της ενέργειας πέφτει

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από...«χρυσάφι»: Τιμές - φωτιά ενώ το κόστος της ενέργειας πέφτει

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Βαθειά το χέρι στην τσέπη πρέπει να βάλουν οι ταξιδιώτες

Ακριβό σπορ φαίνεται πως είναι και φέτος οι διακοπές στα νησιά.

Μία τετραμελής οικογένεια, για να πάει στη Νάξο με το καράβι, πέρυσι τέτοια εποχή που 1 τόνος καύσιμα κόστιζε 1.100 ευρώ ήθελε 602 ευρώ. Ποσό που παραμένει ίδιο παρόλο που φέτος 1 τόνος καύσιμα για το καράβι κοστίζει 600 ευρώ.

Εισιτήρια από...«χρυσό» όμως θα πληρώσει και μία τετραμελής οικογένεια με προορισμό την Πάρο καθώς το κόστος των ακτοπλοϊκών ανέρχεται στα 530 ευρώ, τιμή ίδια με πέρυσι.

Βαθειά το χέρι στην τσέπη πρέπει να βάλουν και όσοι ταξιδέψουν με προορισμό τον Αργοσαρωνικό. Συγκεκριμένα, μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων θα πληρώσει 384 ευρώ για να πάει στις Σπέτσες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο OPEN, ο Πρόεδρος Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών, Απόστολος Ραυτόπουλος, «ένας εργαζόμενος που αμείβεται με 2.000 ευρώ τον μήνα χρειάζεται τρεις μισθούς για να παέι μία βδομάδα διακοπές».

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να δοθούν ανταγωνιστικά πακέτα τιμών».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ανέφερε πως οι ακτοπλοϊκές εταιρίες δεσμεύθηκαν μέχρι το τέλος της εβδομάδας να παρουσιάσουν γενναία πακέτα.

Ωστόσο, οι ακτοπλοϊκές εταιρίες φαίνεται ότι θα προσπαθήσουν να δώσουν λύση στην ακρίβεια των εισιτηρίων με εκπτώσεις και προσφορές κυρίως σε οικογενειακά πακέτα.

Αύριο Πέμπτη, αναμένεται νέα συνάντηση τους με την κυβέρνηση όπου θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την αποκλιμάκωση του προβλήματος.

Σχετικές ειδήσεις