ΕΛΛΑΔΑ

Ηρωική πράξη οδηγού ταξί: Μετέφερε «αστραπιαία» τουρίστα με καρδιακό στο Ωνάσειο – Δεν πήρε χρήματα

Ηρωική πράξη οδηγού ταξί: Μετέφερε «αστραπιαία» τουρίστα με καρδιακό στο Ωνάσειο – Δεν πήρε χρήματα
GLOMEX.

Ο οδηγός του ταξί, με τη βοήθεια αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, διένυσε απόσταση 18 χιλιομέτρων από την παραλιακή προς το Ωνάσειο, σε μόλις 8 λεπτά!

Χωρίς αμφιβολία, ο οδηγός ταξί, Γιάννης Κώστας, βίωσε πριν από μερικές ημέρες μία από τις εντονότερες στιγμές της επαγγελματικής του ζωής. Τουρίστας που επιβιβάσθηκε στο ταξί του μαζί με την κόρη και τη γυναίκα του, τού ζήτησε να τον μεταφέρει όσο το δυνατόν ταχύτερα στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, καθώς είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο.

Δίχως χρονοτριβή, ο οδηγός ταξί –εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην παραλιακή– ενημέρωσε τις αρχές και αμέσως, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τού άνοιξαν τον δρόμο, προκειμένου να φθάσει όσο πιο γρήγορα στο νοσοκομείο.

Με τη βοήθεια των αστυνομικών, ο οδηγός του ταξί διένυσε μία απόσταση 18 χιλιομέτρων σε μόλις 8 λεπτά, όπως ανέφερε στο STAR. Στο βίντεο – ντοκουμέντο από τη διαδρομή με το ταξί, ακούγεται μία γυναικεία φωνή να λέει «όσο το δυνατόν γρηγορότερα» στον οδηγό.

Μάλιστα, ο Γιάννης Κώστας δεν δέχθηκε κανένα αντίτιμο για την κούρσα. Όταν, δηλαδή, οι συγγενείς του τουρίστα τον ρωτήσαν «τι σας οφείλω;», εκείνος τους απάντησε «είναι εντάξει, είναι εντάξει». Όπως σημείωσε ο οδηγός ταξί: «Να κοιτάξω το ταξίμετρο; Δεν το διανοείται κανείς, ένας συνάνθρωπος κινδύνευε».

Σχετικές ειδήσεις