ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στη Σαρωνίδα

Φωτιά, Σαρωνίδα
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

«Η καταστροφή από τη φωτιά είναι τεράστια. Σφίγγεται η καρδιά σου. Έχουν καεί τα πάντα σε όλη την περιοχή», είπε ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στη Σαρωνίδα με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική είχαμε πριν λίγο αναζωπύρωση στις περιοχές Πανόραμα και Ανάβυσσο.

Λίγο νωρίτερα, η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς έδειχνε πολύ βελτιωμένη σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής και εκφράζονταν ελπίδες για σύντομη οριοθέτησή της.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 13:00 στον Κουβαρά, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, κάλυψε 12 χιλιόμετρα μέσα σε μόλις δύο ώρες.

«Στείλτε εναέριες ενισχύσεις»

«Η καταστροφή είναι τεράστια. Σφίγγεται η καρδιά σου. Έχουν καεί τα πάντα σε όλη την περιοχή. Οι φλόγες πέρασαν από παντού, από όλους τους οικισμούς, που ευτυχώς έχουν εκκενωθεί. Δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή εικόνα των ζημιών σε σπίτια και περιουσίες αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου στις 6 μ.μ., προσθέτοντας:



«Όλο το πύρινο μέτωπο που είχε από την αρχή σκαρφαλώσει στην κορυφογραφή του Πάνιου ‘κύλισε’ με όλο το εύρος του πίσω από το βουνό και κατέκαψε τα Καλύβια με κατεύθυνση προς Σαρωνίδα. Είναι απέραντη η έκταση της πυρκαγιάς και αδύνατος ο περιορισμός της», δηλώνει ο ίδιος. Αναφορικά με το καταφύγιο – κυρίως πουλιών – που διατηρεί η ΜΚΟ στη περιοχή, ο κ. Φιλίππου εκτίμησε ότι θα έτυχαν της φροντίδας των υπευθύνων της.