ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ρόδο: Στήνεται Help Desk για τους τουρίστες – Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για τους ξένους πολίτες

Φωτιά στη Ρόδο: Στήνεται Help Desk για τους τουρίστες – Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για τους ξένους πολίτες
EUROKINISSI.

Προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών εγκαθίσταται στην Πολιτική Προστασία, προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια διαχείρισης της δύσκολης κατάστασης στη Ρόδο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Σήμερα (23/07), γνωστοποιήθηκε από διπλωματικές πηγές ότι προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών εγκαθίσταται στην Πολιτική Προστασία, με σκοπό να συνδράμει στην προσπάθεια διαχείρισης της δύσκολης κατάστασης στη Ρόδο, κατά το μέρος που αφορά τη διεθνή επικοινωνία με Πρεσβείες και πολίτες.

Συγκεκριμένα, άνθρωποι του ΥΠΕΞ ήδη μετακινούνται στη Ρόδο για να εγκαταστήσουν από σήμερα στις 17:00 εντός του Διεθνούς Αερολιμένα του νησιού ένα Help Desk για τη διευκόλυνση –σε συνεργασία με τις οικείες Πρεσβείες– της έγκαιρης αναχώρησης επισκεπτών, οι οποίοι έχουν απωλέσει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, για την αντιμετώπιση όλων των διεθνών πτυχών της κατάστασης που έχει προκύψει λόγω των δασικών πυρκαγιών στη Ρόδο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Πριν από μερικά λεπτά, ο κ. Γεραπετρίτης βρέθηκε στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου έδωσε οδηγίες στους ακολούθους υπηρεσίας για τον περαιτέρω χειρισμό της κατάστασης, σύμφωνα με τις πηγές.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, ενεργοποιήθηκε χθες (22/07) «η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων για να διευκολυνθεί η εκκένωση ξένων πολιτών στην Ελλάδα λόγω των εν εξελίξει δασικών πυρκαγιών», σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου.

Σχετικές ειδήσεις